avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe actiuni vandute in pierdere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe actiuni vandute in pierdere

Daca am cumparat actiuni si peste un an le vand in pierdere ,apare o suma cash in cont ,mai platesc vreun impozit?
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 18:13, 21 Mai 2020
Buna ziua,
Pentru cazul prezentat de dvs nu se plateste impozit
logic asa mi se pare si mie,dar unii zic ca in momentul vanzarii actiunilor ,in cont aoare cash si se impoziteaza
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa intelegeti ce inseamna baza de impozitare la investitia in actiuni, se discuta de impozitarea doar a castigului, adica diferenta dintre pretul de vanzare - pretul de cumparare (nu mai discutam aici si de comisioanele platite, pentru a usura intelegerea aspectului).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se impoziteaza incasarea din vanzarea titlurilor de valoare; impozitul reglementat in Codul Fiscal si declarat in Declaratia unica anuala este pe castigul din transferul titlurilor de valoare (adica diferenta intre venitul obtinut prin vanzarea titlurilor si costul acelor titluri, diferenta care poate fi si negativa, adica pierdere, care se va reporta pentru perioadele viitoare) ( Art 94 Cod Fiscal). Situatiile se obtin anual de la brokerul prin care se efectueaza aceste tranzactii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe investitii veronica rad veronica rad As dori sa pun in discutie modul de calcul a impozitului pe castigurile realizate din tranzactionarea valorilor mobiliar etranzactionate la Bursa de Valori ... (vezi toată discuția)
Modul si cota de impozitare forex în străinătate? marioeu marioeu Buna ziua! As dori sa stiu care este modul si cota de impozitare pentru trazactiile forex efectuate la un broker din strainantate? Multumesc! (vezi toată discuția)
Impozitare acțiuni primite moștenire Cristi Lisca Cristi Lisca Bună ziua Am moștenit la moartea tatălui meu acțiuni la SIF4 Muntenia. Va rog sa îmi spuneți dacă este normal ca acestea sa fie impozitate la prima ... (vezi toată discuția)