avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare acțiuni primite moștenire
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare acțiuni primite moștenire

Bună ziua
Am moștenit la moartea tatălui meu acțiuni la SIF4 Muntenia.
Va rog sa îmi spuneți dacă este normal ca acestea sa fie impozitate la prima tranzacție de vânzare a acestora și cumpărarea altora cu 16%?
Mulțumesc anticipat
Cristi Lisca
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:01, 20 Aprilie 2017
Da. Asa este in codul fiscal si se impoziteaza cu 16% castigul adica diferenta intre pretul de vanzare si cel de cumparare.
La art. 94 din codul fiscal, alin (9) Pentru titlurile de valoare dobândite în urma unei succesiuni, prețul de cumpărare/valoarea fiscală la momentul transferului ulterior o reprezintă prețul de achiziție plătit de deținătorul defunct dovedit cu documente justificative, al cărui moștenitor este persoana care dobândește titlurile de valoare în cauză, la care se adaugă cheltuielile aferente întocmirii actelor de succesiune. în cazul în care nu există documente pentru justificarea prețului de cumpărare/valoarea fiscală de către deținătorul defunct, valoarea fiscală este considerată zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe actiuni la bvb lemia50 lemia50 Buna seara.Am urmatoarele intrebari. Am un certificat de investitor (din acelea date dupa 1990 la toata lumea) depus la in SIF.Acum vreau sa-l vand la BVB si ... (vezi toată discuția)
Impozit pe actiuni vandute in pierdere Petrescucr@gmail.com Petrescucr@gmail.com Daca am cumparat actiuni si peste un an le vand in pierdere ,apare o suma cash in cont ,mai platesc vreun impozit? (vezi toată discuția)
Calculul castigului la unitati de fond sau actiuni mostenite prin succesiune gelec gelec In 2015,am rascumparat unitati de fond si actiuni,pe care le-am mostenit prin succesiune.ART. 66 Stabilirea venitului din investiţii spune:142^3. În cazul ... (vezi toată discuția)