avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai mult teren ca vecina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai mult teren ca vecina

Buna seara ! In urma cu ft multi ani, pe vremea cand eram copil, bunica mea i-a platit vecinei suma x lei pt 1 metru din latimea curtii. Noi avem mai mult ca ea cu 1 m . La vremea aceea nu au incheiat niciun act din care sa reiasa ca am despagubit-o, s-a mers pe incredere, vecina fiindu-mi si matușa. Au fost de față cativa martori. Anii au trecut iar acum vecina nu mai recunoaste ca a luat banii respectivi si vrea metrul inapoi. Noi intre timp am facut cadastru, intabulare, toate actele cu metrul acela inclus. La primul cadastru (in anul in care i-am dat banii) cadastristul a intrebat-o pe vecina daca s-a inteles cu noi, ea afirmand. Va rog mult sa imi spuneti daca in cazul in care ma va da in judecata, va avea castig de cauza ? Problema este ca fix pe metrul acela am in pamant bagate toate utilitatile : apa, canal, gaze, curent. Am facut 2 cadastre pe curte , ambele incluzand metrul respectiv. Va multumesc anticipat pt toate raspunsurile!
Cel mai recent răspuns: cmicml , utilizator 22:22, 22 Mai 2020
Buna seara,
Poate dovedi ca acel metru a fost al ei vreodata?
Daca au trecut mai mult de 30 de ani .... sa fie sanatoasa.
Oricum, daca se adreseaza instantei angajati-va avocat.
Gardul, limita de hotar dintre noi, este in acel loc de mai bine de 30 ani. Cum pot dovedi asta in cazul in care vecinii nu vor sa fie martori ? Vecinii nu vor sa aive de-a face cu ea deoarece este o fire extrem de recalcitranta . Faptul ca in cadastrul meu este trecuta suprafata reala ma poate ajuta ?Multumesc !

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Poate dovedi ca acel metru a fost al ei vreodata?
Daca au trecut mai mult de 30 de ani .... sa fie sanatoasa.
Oricum, daca se adreseaza instantei angajati-va avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii inscriere teren in cartea funciara ADR_C ADR_C Buna seara.As avea nevoie de niste lamuriri daca se poate. In anul 2010 vecinul din spatele casei mele si-a facut o lucrare de cadastru. Dupa masuratoare ... (vezi toată discuția)
Limita de proprietate; masuratori cadastrale voit eronate Bogdan Alexandru Bogdan Alexandru Buna ziua, Am urmatoarea problema legata cu limita de proprietate: Vecinul meu a facut cadastru acum 4 ani; Pe limita de proprietate era si inca este ... (vezi toată discuția)
Limita teren - probleme gogu_ologu gogu_ologu Doi vecini, proprietari cu acte "in regula" - fiecare au in stapanire conform actelor doua terenuri invecinate cu latura la strada de 12metri si adancimea de ... (vezi toată discuția)