avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... somaj tehnic iunie 2020
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

somaj tehnic iunie 2020

Buna ziua.As vrea sa stiu daca a aparut vreo noutate din punct de vedere legislativ,pentru prelungirea somajului tehnic de la data de 01.06.2020,in conditiile in care societatea are salariati care lucreaza in restaurant- spatiu inchis,fara terasa.Acestor salariati li s-a suspendat activitatea pana pe 31.05.2020 si beneficiaza de somaj tehnic,75%.Ce vom face din 01.06.2020?
Cel mai recent răspuns: avocat , Avocat 14:41, 22 Mai 2020
In absenta unui act normativ, este greu de dat pareri sau idei despre situatia mentionata de dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In legea 55/2020 pentru instituirea starii de alerta s a statuat la art.24 faptul ca prevederile O.U.G.30/2020 pentru modificarea unor acte normative,precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinata de raspandirea coronavirului,se vor aplica in continuare,fara intrerupere de la incetarea starii de urgenta instituita prin decrete,pentru toate domeniile de activitate in care se mentin restrictii,pana la ridicarea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire somaj tehnic dupa 01.06.2020 VIODA VIODA Care sunt codurile CAEN pentru care firmele pot prelungi suspendarea contractelor de munca in vederea obtinerii somajului tehnic de la stat? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă ? oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! Astăzi s-a pus problema dacă directorii și managerii instituțiilor publice pot pleca în concediu de odihnă pe perioada stării ... (vezi toată discuția)
Pfa și contract de colaborator în timp de șomaj tehnic I Jutka I Jutka Dacă cineva se află în șomaj tehnic, poate incasa venit din PFA sau ca colaborator cu contract? (vezi toată discuția)