Bună ziua,
În primul rand ar trebui sa se dezbata succesiunea tatălui dumneavostră. Aceasta nu se poate dezbate la notar decât dacă sunt toți moștenitorii și sunt de acord cu împărțirea moștenirii, cote, bunuri individualizate. În situația în care nu se ajunge la un acord, sau unul dintre moștenitori nu se prezintă la notar atunci când e citat, se ajunge la instanta.
Mama dumneavostră, pana la momentul în care se va dezbate succesiunea tatălui și se va ieși din indiviziune (fiecare dintre dvs. veți primi bunuri individualizate) nu va putea sa dispună de aceste bunuri (inclusiv nu va putea să facă testament în favoarea fratelui cu privire la acestea)
Cu toate acestea, ea poate sa facă ce vrea cu bunurile proprii (dacă are bunuri personale, nu cele dobândite împreună cu tatăl dumneavoastră). În situația în care, are astfel de bunuri, va putea să facă testament in favoarea fratelui, fără sa fie necesara prezenta dvs. (repet, doar cu privire la bunurile proprii). Însă nici cu privire la acestea nu va putea să le lase pe toate fratelui, însă va putea dispune ca dumneavostră sa primiți 25% si fratele 75.%, in situatia in care sunteți doar doi frați.
Aceste testament poate fi anulat de către instanta, în situația în care, se va dovedi ca mama dumneavostră nu a avut discermant la momentul la care l-a semnat.
Sper ca v-am fost de ajutor.
~ final discuție ~