avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara,

Sunt casatorita de un an jumate si am un copil de 3 luni. acum cateva luni am primit locuinta ANL. Titularul cererii a fost sotul meu, avand in vedere ca eu nu lucrez in oras si intr-un sat apropiat. Mentionez ca suntem toti trecuti in contract. Acum suntem in pragul divortului si as vrea sa stiu cine ramane in casa. Va rog din suflet sa-mi raspundeti. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: oanasebi , utilizator 18:11, 15 Decembrie 2009
Casa despre care faceti vorbire va face obiectul unui proces de partaj,unde se va lua in discutie contributia fiecaruia la achizitionarea apartamentului.Daca sotul doreste sa va cedeze casa,trebuie sa ii platiti o sulta corespunzatoare diferentei dintre contributiile dvs.,raportata valoarea actuala de circulatie a casei,astfel cum o va stabili expertiza tehnica de avaluare.Probabil ca minorul va va fi incredintat si acesta ar putea fi un motiv in plus pentru ca spatiul sa fie acordat.Daca sotul nu doreste acest lucru,instanta,in baza probatoriilor pe care le va administra fiecare dintre dvs.(acte,interogatoriu,martori,expertize)va stabili cui ii va acorda casa.
Avand in vedere ca exista premise considerabila de a va fi incredintat minorul spre crestere si educare dumneavoastra, cata vreme dati dovada de stabilitate afectiva si realizati venituri permanente , exista si posibilitatea impartelii prin atribuire a bunului indiviz.
Munca in gospodarie , va fi , de asemenea , apreciata.
Aveti sanse mari sa vi se atribuie dvs. apartamentul si sa fiti obligata la plata unei sulte catre sotul dvs.Angajati-va un avocat deoarece aveti nevoie
Va multumesc mult pt raspunsuri. Mentionez ca apartamentul noi nu l-am cumparat. Abia l-am primit de la ANL si abia peste 3 ani l-am fi putut cumpara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament aura19731991 aura19731991 buna seara.sint divortata.nu am partajul facut.am vorbit cu un avocat si mia explicat ca si daca fac partajul si poate judecatorul imi da mai mult de jumatate ... (vezi toată discuția)
Revendicare apartament anl pe baza preluarii custodiei copilului de la fosta sotie(ar fi posibil?) sariansari sariansari Buna ziua! In timpul casatoriei am primit cu chirie la stat (primarie) un apartament ANL eu fiind titular de contract. In urma divortului, acum 4 ani, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! - divort fara partaj, cedare cota copilului nadia22 nadia22 daca parintii mei au divortat fara partaj.cum pot intra in posesia apartamentului daca unul din parinti doreste asta (vezi toată discuția)