Sunt casatorita de un an jumate si am un copil de 3 luni. acum cateva luni am primit locuinta ANL. Titularul cererii a fost sotul meu, avand in vedere ca eu nu lucrez in oras si intr-un sat apropiat. Mentionez ca suntem toti trecuti in contract. Acum suntem in pragul divortului si as vrea sa stiu cine ramane in casa. Va rog din suflet sa-mi raspundeti. Va multumesc!
Casa despre care faceti vorbire va face obiectul unui proces de partaj,unde se va lua in discutie contributia fiecaruia la achizitionarea apartamentului.Daca sotul doreste sa va cedeze casa,trebuie sa ii platiti o sulta corespunzatoare diferentei dintre contributiile dvs.,raportata valoarea actuala de circulatie a casei,astfel cum o va stabili expertiza tehnica de avaluare.Probabil ca minorul va va fi incredintat si acesta ar putea fi un motiv in plus pentru ca spatiul sa fie acordat.Daca sotul nu doreste acest lucru,instanta,in baza probatoriilor pe care le va administra fiecare dintre dvs.(acte,interogatoriu,martori,expertize)va stabili cui ii va acorda casa.
Avand in vedere ca exista premise considerabila de a va fi incredintat minorul spre crestere si educare dumneavoastra, cata vreme dati dovada de stabilitate afectiva si realizati venituri permanente , exista si posibilitatea impartelii prin atribuire a bunului indiviz.
Munca in gospodarie , va fi , de asemenea , apreciata.
Aveti sanse mari sa vi se atribuie dvs. apartamentul si sa fiti obligata la plata unei sulte catre sotul dvs.Angajati-va un avocat deoarece aveti nevoie