Buna seara! In urma succesiunii, am intrat in posesia a 1/4 din jumatatea tatalui decedat.Sotia lui,care nu ne este mama, detine jumatatea ei plus 1/4, iar cele 2 sferturi sunt ale fratilor mei. Ce modalitati exista de a fi despagubit cu suma aferenta partii mele? Exista o lege care sa oblige mostenitorul majoritar sa despagubeasca pe ceilalti mostenitori? Valoarea de referinta a mostenirii este cea din actul de succesiune, sau o alta valoare evaluata de un expert imobiliar?
Daca nu reusiti sa va intelegeti si sa faceti partajul la notar atunci va trebui sa va adresati instantei solicitand atribuirea bunului imobil catre una din parti si despagubirea celorlalti cu o sulta(despagubire) ce se va stabili conform unei expertize realizate de un expert desemnatt de instanta.Varianta ideală ar fi sa vindeți imobilul de comun acord și să împărțiți banii sau sa partajati amiabil la notar.In cazul in care exista neînțelegeri între părți instanta o sa fie singura optiune.Ar trebui să discutați cu un av in mod cert aveti nevoie de un sfat...