avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrarea in posesie a mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrarea in posesie a mostenirii

Buna seara! In urma succesiunii, am intrat in posesia a 1/4 din jumatatea tatalui decedat.Sotia lui,care nu ne este mama, detine jumatatea ei plus 1/4, iar cele 2 sferturi sunt ale fratilor mei. Ce modalitati exista de a fi despagubit cu suma aferenta partii mele? Exista o lege care sa oblige mostenitorul majoritar sa despagubeasca pe ceilalti mostenitori? Valoarea de referinta a mostenirii este cea din actul de succesiune, sau o alta valoare evaluata de un expert imobiliar?
Daca nu reusiti sa va intelegeti si sa faceti partajul la notar atunci va trebui sa va adresati instantei solicitand atribuirea bunului imobil catre una din parti si despagubirea celorlalti cu o sulta(despagubire) ce se va stabili conform unei expertize realizate de un expert desemnatt de instanta.Varianta ideală ar fi sa vindeți imobilul de comun acord și să împărțiți banii sau sa partajati amiabil la notar.In cazul in care exista neînțelegeri între părți instanta o sa fie singura optiune.Ar trebui să discutați cu un av in mod cert aveti nevoie de un sfat...
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire de familie adrianosoby94 adrianosoby94 dupa moartea tatalui meu mama mea a ramas majoritara prin lege pe casa acum dupa taxa de succesiune sa impartit casa si mama me avrea sa ma despagubeasca. ... (vezi toată discuția)
Mostenire si partaj cu probleme haralambie haralambie Speta este urmatoarea: doi mostenitori X si Y, frati. Mostenirea un teren de 1000 mp si o casa de 80 mp. Y vrea sa vanda partea lui, X nu vrea. Casa nu se ... (vezi toată discuția)
Suntem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem succesiunea Oacc Oacc Buna ziua,Santem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem taxa de succesiune dupa parinti decedati.metionez ca avem un apartament mostenire de la ... (vezi toată discuția)