avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post

Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, vrem sa desfiintam un post de muncitor necalificat conform art 65 alin (1) din codul muncii, datorita situatiei generate de COVID19. Care ar fi pasii care trebuie urmati? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Holom Roxana , utilizator 09:33, 26 Mai 2020
Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere
- emiterea si eliberarea adeverintei de vechime si adeverintei de somaj.
Multumesc frumos pentru raspuns! Am vazut pe site-ul Legislatia muncii faptul ca ar trebui sa se faca si un plan economic, care sa justifice luarea deciziei de a desfiinta postul, pe langa hotararea AGA... Ar trebui sa facem si asa ceva?
In hotararea AGA se va preciza exact motivele care au stat la baza desfiintarii posturilor ... in opinia mea, acele motive ar trebui sa aiba la baza, dupa caz, o analiza organizatorica, economico - financiara a situatiei societatii respective.
Va multumesc frumos pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt actele care trebuie intocmite in cazul concedierii individuale prin desfiintarea postului. Multumesc! (vezi toată discuția)
Incetari contracte de munca luminita29 luminita29 Buna ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti daca este ok asa sau nu. Dorim incetarea a 4 contracte deoarece in urmatoarele saptamani firma se va inchide. se ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala prin desfiintarea postului Strong Strong Buna ziua, dorim sa concediem o persoana pentru motive care nu tin de persoana sa, care este procedura desfiintarii postului? (vezi toată discuția)