avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere individuala

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti care sunt actele care trebuie intocmite in cazul concedierii individuale prin desfiintarea postului. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters31759 , utilizator 10:41, 8 Ianuarie 2015
Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere
- emiterea si eliberarea adeverintei de vechime si adeverintei de somaj.
Ca de obicei, raspuns concis si de mare ajutor. Multumesc, freeelis!! :love2:
Mai am o intrebare legata tot de acest subiect. Daca exista mai multe posturi de muncitor necalificat, sa spunem, si eu vreau sa desfiintez doar unul, nu se incalca nici o lege?! Iar atunci cand se emite acea hotarare AGA, trebuie sa specific acest lucru?
Nu incalcati nicio lege , in hotararea AGA mentionati faptul ca se desfiinteaza un post de din cele existente in organigrama societatii.
De asemenea, puteti prevede dsi cum se face departajarea salariatilor pentru a se decide cine va fi disponibilizat si cine nu.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post Holom Roxana Holom Roxana Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, vrem sa desfiintam un post de muncitor necalificat conform art 65 alin (1) din codul muncii, datorita situatiei generate de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare de post smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie care sunt pasii ce trebuie urmati de angajator pentru concedierea prin desfiintare de post, si care este, in mare, ... (vezi toată discuția)
Desface contract de munca! ctseximtrans ctseximtrans Buna ziua, Avem o firma de transport si din cauza crizei si a problemelor cu care ne confruntam suntem nevoiti sa desfacem contractul de munca pe ... (vezi toată discuția)