avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura executare dosar imobiliar fara imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura executare dosar imobiliar fara imobil

Buna ziua

In anul 20018 am dorit sa achizitionam o garsionera de la un dezvoltator imobiliar,iar la inceputul anului am hotarat sa dam avansul pentru acest imobil (termenul de finalizare era Decembrie 2018) insa pana la aceasta data (Decembrie 2018) lucrarile de executie nici macar nu au inceput
Promisiunea de vanzare-cumparare a fost facut intre mine si firma dezvoltatorului imobiliar,la un notar public.
Am adresat o cerere de restituire a avansului companiei dezvoltatorului in luna a 6 a 2019 si nu am primit nici un raspuns.Am discutat cu dansii si l-am spus ca pana in vara anului 2019 in locul acela este un teren viran si nu cred ca vor mai executa ceva vreodata,si sa imi restituie suma data avans fara vre-o pretentie in plus (in promisiune era stipulat ca daca nu se executa imobilul la data stabilita voi primi dublu sumei platite ca si avans)
M-am adresat instantei de judecata in speranta ca va face lumina dar dat find faptul ca eu nu am semnat ultima parte a promisiuni cea in care eu ma angajam sa platesc ratele catre dezvoltator instantele imi resping cererea ca nefondata
Eu am cerut in instanta (avocatul care a redactat procesul si ma reprezentat in instanta) incuvintarea de executare silita pentru a imi recupera suma platita avans si a realiza toate procedurile necesare.Dar mi sa parut un pic anapoda ca acesta mi-a cerut promisiunea pentru a depune in original la dosar

Aici ma cam impotmolesc eu deja ultimul proces statul procesual este in apel si nu cred ca mai am multe cai de atac
Cum pot proceda?Sau nu trebuia sa cerem noi executarea silita ?

Va multumesc mult pentru raspunsuri
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2020
Ionela Barbu, utilizator

Alte discuții în legătură

Rezolutiune promisiune vanzare cumparare Gnutela Gnutela Salutare, Am urmatoare problema: - Am semnat la notar promisiunea de vnz-cump in Aug 2017 - Imobilul trebuia predat aprox la data de 1 Sep 2018 - am ... (vezi toată discuția)
Cesionare promisiune vânzare fără acordul dezvoltatorului Florinfmf Florinfmf Bună ziua, am următoarea speță. Un amic a semnat o promisiune de vânzare cu un dezvoltator imobiliar în urma cu doi ani. În luna octombrie, anul trecut, ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract Bianca29078 Bianca29078 Bună ziua. În ianuarie 2018 am dat un avans de 10000 euro pentru un apartament ce avea să fie construit. Am semnat un antecontract la notar, in care era ... (vezi toată discuția)