avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cesionare promisiune vânzare fără acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cesionare promisiune vânzare fără acordul dezvoltatorului

Bună ziua, am următoarea speță. Un amic a semnat o promisiune de vânzare cu un dezvoltator imobiliar în urma cu doi ani. În luna octombrie, anul trecut, dezvoltatorul i-a cerut să semneze un act adițional pentru a devansa momentul predării apartamentului, lucru care s-a și întâmplat. Acum amicul meu nu se mai încadrează în condițiile necesare pentru a primi un credit și dorește să-mi cesioneze mie promisiunea de vânzare. Din păcate, dezvoltatorul nu este de acord, cel puțin la nivel declarativ, încă așteptăm un răspuns în scris la solicitarea scrisă ca promisiunea de vânzare să fie cesionata. În principiu nu există nici un motiv pertinent, în afară de rea credință, pentru ca dezvoltatorul să nu fie de acord eu deținând încă un imobil în blocul respectiv. Aș vrea să știu dacă credeți că amicul meu are vreo șansă să-și recupereze avansul în instanță acuzând dezvoltatorul că a acționat cu rea intenție nefiind de acord cu cesiunea promisiunii asta în contextul în care eu am cumpărat un apartament în imobilul respectiv în perioada semnării promisiuni și dispun de toate resursele și sunt dispus sa duc la bun sfârșit angajamentele din promisiunea de vânzare?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:11, 29 Ianuarie 2022
faptul ca una din parti staruie in executarea contractului este rea credinta? e de probat.
cat despre conjunctura, sunt oportunitati de fructificat, asa ca fiecare parte vrea sa si le apropie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament ce nu e inca gata! OneQuestion OneQuestion Salut, Am achizionat un apartament anul trecut pe baza unui antecontract (am achitat 75% la momentul semnarii antecontractului, iar restul de 25% ramane sa ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de cesiune a unei promisiuni expirate Lumuu Lumuu Buna ziua! Doresc sa cer niste pareri de la specialistii in domeniu. Zilele acestea am incheiat o \'promisiune bilaterala de cesiune a promisiunii ... (vezi toată discuția)
Cesiune antecontract vanzare cumparare Comy Comy Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament intr-un imobil nou dar pentru acest imobil este deja incheiat un antecontract de vanzare cumparare iar ... (vezi toată discuția)