avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Rezolutiune promisiune vanzare cumparare
Discuție deschisă în Executare silită

Rezolutiune promisiune vanzare cumparare

Salutare,

Am urmatoare problema:

- Am semnat la notar promisiunea de vnz-cump in Aug 2017
- Imobilul trebuia predat aprox la data de 1 Sep 2018
- am achitat 15 000 EUR avans conf. contractului
- In acest moment (anul 2019) apartamentul si tot blocul nu este finalizat / nu este receptionat si nici intabulat
- am trimis notificarea pentru rezolutiunea contractului
- dezvoltatorul refuza / tergiverseaza restituirea avansului

Intrebarea mea este daca aceasta promisiune de vanzare cumparare constituie titlu executoriu
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:19, 4 Octombrie 2019
Trebuie sa dovediti culpa dezvoltatorului in instanta.
Sunt mai multe aspecte de analizat in cazul dvs.
Mergeti cu actele la avocat si rezervati macar o ora ca sa aveti timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire dublu avans Daniela iatan Daniela iatan Am încheiat o promisiune bilaterală de vanzare cumpărare pt o garsoniera prin care dezvoltatorul se angajează să încheie contractul de vanzare până la ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract versus hotarare care sa tina loc de contract pop2017 pop2017 Am semnat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru un teren si o casa ce urma a fi construita pe terenul respectiv. Am achitat pretul integral, casa ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans achizitie locuinta nea_pandele nea_pandele Am dat avans la un apartament in octombrie si trebuia sa ma pot muta la 1 martie.(sau daca nu sa primesc avansul inapoi in 30 de zile+daune interese daca nu ... (vezi toată discuția)