Am dat avans la un apartament in octombrie si trebuia sa ma pot muta la 1 martie.(sau daca nu sa primesc avansul inapoi in 30 de zile+daune interese daca nu ma mut din vina dezvoltatorului).
cu o zi inainte de implinirea termenului am primit pe mail un act in care mi se propunea o reducere de xxxx Eur daca astept pana la 1.07.. Am raspuns la mail ca nu mai astept si de atunci a ramas ca ma cauta dezvoltatorul pe mine.
Intre timp a venit covid si...a trecut si timpul.. el trebuia sa ma despagubeasca cu avansul + o suma egala cu avansul daca nu ma mutam la 1 martie 2020. Intre timp au trecut 45 de zile de la 1 martie.
Intre timp i-am notificat (ca sa fie si ceva in scris) raspuns la mailul in care am refuzat prelungirea promisiunii pe 8 mai
Tinand cont de prevederile art. x y din promisiunea bilaterala de vanzare cu incheierea de autentif xxxx din data de 10/2019,
conform carora data predarii imobilului dinxxxxxxxxxxxx este data de 1 martie 2020, precum si prevederile art.x y din promisiunea
bilaterala de vanzare cu incheierea de autentif xxxxx din data de 10/2019, conform carora in cazul in care imobilul nu va fi predat finalizat
pana la data de 1 martie 2020 imi va fi returnata contravaloarea avansului achitat prin transfer bancar din contul xyz
la data de 10/2019 - comunicarea primita la data de xx /02/2020 prin care mi-a fost inaintata oferta de prelungire a termenului de predare
a imobilului pana la data de 1 07 2020, precum si refuzul meu explicit de acceptare a acestei oferte - faptul ca la data de 31 martie 2020 s-a
implinit termenul in care conform art. xx din promisiunea bilaterala de vanzare cu incheierea de autentif xxx din data de xxxxxx trebuia
sa imi fie restituita contravaloarea avansului, iar acesta nu mi-a fost restituit.
Prin prezenta va solicit sa procedati pana pe 15-05-2020 la returnarea integrala a avansului in cuantum de xxxEur achitata cu titlu de avans plus o suma de xxxx Euro titlu de daune interese in contul xxxx din care s-a facut plata.
3 atașamente - promisiunea / propunerea pe care am refuzat-o / dovada platii.
Intrebare: daca nu imi trimite banii / raspunde pana pe 15 mai ce pot face? Care e urmatorul pas?
In primul rand, mergeti la OCPI si solicitati notarea in cartea funciara a imobilului a unei ipoteci legale in favoarea dvs.
Daca dezvoltatorul nu intelege sa va returneze avansul impreuna cu daunele va trebui sa le obtineti in instanta. Pentru a face asta va trebui sa demonstrati ca perfectarea contractului de vanzare nu a avut loc din culpa dezvoltatorului. Trebuie sa il notificati (preferabil prin executor judecatoresc) ca la data de XX ora XX sa se prezinte la biroul notarial cu sedul in XXX pentru semnarea contractului de vanzare-cumparare (luati legatura si cu biroul notarial in prealabil ca sa asigurati ca este deschis). In cazul in care (cel mai probabil) dezvoltatorul nu se prezinta, solicitati biroului notarial sa emita o incheiere de certificare prin care sa constate ca in urma notificarii dvs v-ati prezentat iar dezvoltatorul nu. Cu aceasta incheiere de certificare mergeti apoi in instanta si solicitati plata sumelor ce vi se cuvin.
La sfarsitul propunerii de prelungire este o informare :
"Pt informarea dumneavostra va rog sa regasiti mai jos lista cronologica a procedurilor ramase pt intabulare in CF a unit locative individuale:
- intrunire Comisie Receptie -(ISC si Primarie)
intocmire certif energetic cladire
-primaria sa dea certif de edificare
-declarare cladire la impunere DITL
-plata tarif intabulare
-3 sapt termen la cererea intabulare -documentatia cadastrala + avizare la OCPI pt apartamentare
-certif energetic pt fiecare apartam
-dezmembrarea la notar in apartamente - 9 zile.
deci daca merg la OCPI probabil ca nu este nimic intabulat pe care sa pot cere ipoteca.
O sa fac o programare la un notar, si il informe sa vina si daca nu vine macar am o dovada ca eu am incercat....
Fara un motiv intemeiat nu poate refuza programarea iar daca il suna inainte sa il notificati, asta nu este neaparat in dezavantajul dvs. Puteti apela la orice notar doriti.
am sunat la alt notar. si mi-a recomandat sa incerc sa ma programez la cel la care s-a semnat si promisiunea pt. ca acesta are "istoricul".
Daca il suna pe proprietar sa ii spuna de programare inainte sa vina notificarea prin executor, mi-e ca se supara si ard toate puntile (si implicit sansele sa ne intelegem amiabil)...