avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... finalizare cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

finalizare cadastru

Buna ziua! De la persoana autorizata care a facut masuratorile in vederea efectuarii unui cadastru pentru o curte cu casa si gradina am inteles ca oficiul de cadastru refuza lucrarea pentru ca vecinul de pe una din laturi,care a facut cadastru cu multi ani in urma are limita de hotar(in cadastrul lui) la o distanta de 1,5 m fata de gardul existent dintre noi,gard care acolo a fost dintotdeauna si care este de fapt hotarul dintre noi, adica intre noi si vecin ramane o fasie de 1.5m .
Am inteles si faptul ca vecinul are in cadastru suprafata pe care o are si in titlul de proprietate si probabil acesta este motivul pt care asa a fost facut cadastrul atunci.
Ca sa putem finaliza si inregistra cadastrul nostru ,vecinul ar trebui sa isi refaca cadastrul, astfel incat hotarul lui sa fie acelas cu al nostru,adica cu 1.5m spre noi si sa aiba in plus fata de tilul lui de proprietate niste mp..
Va rog ajutati-ma, cum pot finaliza aceste cadastru? Nu pot obliga vecinul sa faca din nou cadastru, cei de la oficiu nu se vor lega niciodata de cel care a gresit cadastrul vecinului si nu l-a facut corect,
As putea sa mut gardul cu 1.5m spre vecin,pana la linia de hotar din cadastrul vecinului, avind in vedere ca noi nu avem suprafata de teren din titlul de proprietate? Multumesc!!!!!

Alte discuții în legătură

Teren aferent casa sarar sarar am titlu de proprietate pt un teren de180mp pe care este constrita casa in suprafata de cca 100 mp. acest teren este delimitat de vecin printr-un gard ce ... (vezi toată discuția)
Lipsa suprafata teren csiulianro csiulianro Buna ziua, Am cumparat in 2009 o casa iar in cadastru se specifica ca lipsesc 60 mp fata de actul de proprietate. Pot face vreun demers legal sa recuperez ... (vezi toată discuția)
Expertiza - granituire tytys tytys Am cumparat in anul 2005 o casa cu un teren aferent de 1500 mp conform titlului de proprietate al fostilor proprietari,iar expertul dupa efectuarea ... (vezi toată discuția)