avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa suprafata teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa suprafata teren

Buna ziua,

Am cumparat in 2009 o casa iar in cadastru se specifica ca lipsesc 60 mp fata de actul de proprietate. Pot face vreun demers legal sa recuperez acest teren ? Pe 2 laturi ale proprietatii e spatiu public suficient pana la un sant. Casa se afla la tara.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2015
csiulianro, utilizator
Cel mai recent răspuns: csiulianro , utilizator 23:28, 5 Octombrie 2015
Se poate face rectificare de carte funciară însă trebuie să dovediți că cei 60mp. lipsă sunt pe terenul vecin( care este domeniu public). Practic, se face o acțiune în grănițuire și revendicare , ca pârât va fi Primăria prin Primar, Pe baza expertizei și a actelor de proprietate , se va stabili linia de hotar. În cadrul aceleași acțiuni puteți solicita rectificarea CF cu suprafața real deținută. Un avocat!!!!!!!!!!!!!
azi am primit pe mail documentele scanate(nu sunt acasa) si situatia e urmatoarea: in cartea funciara scrie suprafata acte 600 iar suprafata masurata 560 mp deci ar fi vorba de 40 mp lipsa si nu 60 cum am scris. cadastrul a fost facut inainte de a cumpara eu terenul si eu am actul de vanzare cumparare pe acesti 560 mp. mai pot emite pretentii pe acei 40 mp ipotetici care ar lipsi ?
Nu. Cand s-a facut cadastrul, proprietarul anterior a dat o declaratie cum ca accepta cei 560 mp rezultati din masuratori fata de cei 600 mp inscrisi in acte si astfel s-a facut intabularea. Dvs ati cumparat si platit 560 mp, cu atat ramaneti. Singurul care ar fi putut face ceva era proprietarul anterior, care a acceptat suprafata de 560 mp cand a facut cadastrul.
am pus intrebarile astea in contextul in care zilele acestea refac gardul si in unul din colturi am iesit la nivelul vecinului(parintii mei) cam cu jumatate de metru. cineva de la primarie s-a sesizat si a hotararat sa-si arate muschii pentru a-mi plati o polita veche de vreo 20 de ani :)
parctic as fi iesit in spatiul public cu 3-4 mp.
partea proasta pentru mine e ca nu am nici macar cei 560 mp din cadastru, suprafata e un trapez cu B=22,62 m si b=20.7 m, inaltimea de 24 m. Real mi-a iesit 520 mp la fel ca pe google map(au serviciul asta free).
Se pare ca am ramas doar cu satisfactia ca in urma cu 20 de ani am cucerit inima unei fete la care ravnea si actualul viceprimar .:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cadastru Hamarsold1234 Hamarsold1234 Eu am un teren proprietate a mea , o casa, o magazie si o fosta moara. Pe acest teren exista si primaria impreuna cu curtea primariei. Primaria si-a facut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor. va multumesc anticipat pentru munca ce o depuneti ... avraj avraj Buna ziua tuturor. Va multumesc anticipat pentru munca ce o depuneti aici in folosul comunitatii. De curand m-ia aparut o problema pe care nu stiu ... (vezi toată discuția)
Cadastrul vecinului intocmit gresit Silvia25 Silvia25 Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea situatie: Vecinul meu si-a intocmit cadastrul in anul 2007 si a fost intocmit gresit deoarece punctele ... (vezi toată discuția)