Buna ziua. Am.facut un contract de comodat cu locatarii pentru uscatorul de pe casa scarii.Din 19 ap.au fost de acord 17 iar pentru cei doi le -am lasat loc disponibil, loc de acces baia si holul tot din aceeasi incinta, cu acordul lor.Acum un alt locatar vazand asta vrea sa renunte la semnatura si reclama cu control.Ce trebuie sa mai fac eu in afara acestui contract incheiat pe perioada nedeterminata si cu obligatia de a face curat pe casa scarui, stipulata in contract ,pentru a purea fi si mai acoperita..adica se poate inregistra la primarie..sau sa platesc impozit..sau sa merg sa intabulez in cartea funciara.Mentionez ca o folosesc in acelasi scop anexata locuintei mele.Sa las un exemplar si asociatiei??Multumesc mult
Contractul de comodat este actul prin care un bun de exemplu apartament, auto este dat spre folosința cu titlu de împrumut
Contractul de comodat pentru imobil este un acord între persoana care oferă un spatiu o locuință – un apartament – ii cea care îl primește pentru folosință temporara.
Trebuie sa cunoasteti ca dreptul de proprietate nu se transfera,catre persoana beneficiara ,aceasta primește doar un drept de folosință temporara
Deoarece nu aveti calitatea de proprietar asupra spatiului folosit temporar,nu puteti achita impozit si nici sa notati in cartea funciara a condominiului.