avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Preschimbare procura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Preschimbare procura

Bună seara. Am o întrebare : se poate face procura fără mine? Dacă da, unde? Sunt divorțată la notar și am procura pt a părăsi tara pana în iulie a.c.
Eu trăiesc cu copiii în Anglia și fostul soț în Italia.
Ideea este ca în iulie iau copiii vacanta.
Cum se procedează? Dacă ii trimit poze după buletin și pașapoarte poate face el, și dacă da, unde sa se agreseze? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: adina0423 , utilizator 19:38, 29 Mai 2020
Buna ziua
Da, se poate face procura mai exact e o declaratie) si fara dvs.
Fostul sot va trebui sa se adreseze unui notar public din Italia (exista si notari vorbitori de limba romana) sau Ambasadei Romaniei de la Roma sau la orice Consulat al Romaniei din Italia.
Nu este procura.
Este o declaratie prin care sotul isi exprima acordul ca minorii sa iasa din tara insotiti de dvs. De fapt, daca cititi titlul o sa observati ca se numeste "declaratie".
Nu e necesara prezenta dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2020
raluk0207, utilizator
Se poate face fără prezența dvs, la un notar public din România, la consulatul din Italia sau la un notar din Italia (declarație apostilată). Pentru declarație, transmiteți tatălui buletinul dvs și certificatul de naștere al copilului.
Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalitati legale de scoatere copii minori din tara eu1001 eu1001 buna ziua, vreau sa stiu si eu cum as putea proceda legal in urmatoarea situatie: sotul meu lucreaza in italia si a venit in tara in CO. avem doi copii minori ... (vezi toată discuția)
Procura sau pasaport pentru venirea in tara cu minor nascut in italia Mariusoo Mariusoo eu sunt in Italia...sotia a nascut aici si am decis sa inchid activitatea de aici si sa revenim in tara...asi pleca cat mai repede....copilul are o luna ... (vezi toată discuția)
Procura pasaport si insotire minori fara apostila Elena_95 Elena_95 Am o mare problema: sunt in tara de 2 luni impreuna cu surorile mele minore. Mama este in Italia. Eu si surorile mele trebuie sa ne intoarcem in Italia pentru ... (vezi toată discuția)