avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... formalitati legale de scoatere copii minori din tara
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

formalitati legale de scoatere copii minori din tara

buna ziua,
vreau sa stiu si eu cum as putea proceda legal in urmatoarea situatie: sotul meu lucreaza in italia si a venit in tara in CO. avem doi copii minori cu care vreau sa ajung la el in urmatoarele vacante. copii mei nu au inca pasapoarte. ideea e ca am fost la notar pt. o procura si mi s-a spus ca nu pot face eu singura pasaportele fara sot. acum nu avem posibilitatea financiara si cred ca nici timp nu ar mai fi. pot face cumva o procura cu drept de semnatura pt a putea sa ma ocup singura de eliberarea pasapoartelor copiilor sau cum altfel? dupa care sa imi trimita declaratie sa pot scoate copii din tara. nu vreau sa ratez prezenta lui aici, numai ca nu putem face acum pasapoartele.
astept cu interes un raspuns.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:35, 4 Septembrie 2012
Probabil a fost o neintelegere la notariat.
Pentru a depune si a ridica pasapoartele copiilor doar dvs. aveti nevoie de o declaratie acord a sotului autentificata de un notar.
Gasiti aici detalii:
[ link extern ]

Pentru a pleca din tara cu copiii aveti nevoie de o alta declaratie acord, pe care trebuie sa fie specificate seriile pasapoartelor - o poate da numai dupa ce ridicati pasapoartele, deci va trebui fie sa mearga la un consulatul al Romaniei din Italia fie sa o dea la un notar italian care poate aplica apostila de la Haga (insa in acest caz va trebui sa o traduceti, legalizati si autentificati ca sa puteti iesi cu ea).
Ca sa intelegeti despre ce e vorba, acesta este un model de declaratie intocmita in tara:

DECLARAŢIE

Subsemnatul _______________, domiciliat în _________________________, identificat cu _______, seria ___________, eliberată de _______________, cu CNP _____________________, declar pe proprie răspundere următoarele:
Sunt de acord ca fiul meu minor _____________________, născut la ___________, identificat cu ____________, seria___________, având CNP _________________, să călătorească în ţara_____________, în perioada _______________, însoţit de mama sa, ___________________, domiciliată în _________________________, identificată cu _______, seria ___________, eliberată de _______________, cu CNP _____________________, pe ruta ____________________________.
Dau prezenta declaraţie fiindu-mi necesară în faţa Organelor de frontieră şi a oricăror alte instituţii interesate.
Notarul public ________________ a redactat şi autentificat astăzi, data autentificării, la sediul biroului, prezenta declaraţie în trei exemplare, din care două le-a eliberat părţii.


DECLARANT
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
Ares-3, moderator
va multumesc mult.
e bine sa am si o copie dupa buletinul sotului, nu?
nu va e de vreun folos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport minori maddallina_ maddallina_ buna ziua, am doi copii, unul de 3 ani si jumatate, iar celalalt de 10 luni. Sotul este plecat in Belgia si vreau sa merg cu copii la el. Pentru pasapoartele ... (vezi toată discuția)
Procura minor florentanecsoi florentanecsoi Buna ziua.as dori sa stiu va rog pe ce perioada(cea mai lunga posibil) se poate elibera o procura pt copil minor,in baza regulilor generale/a scoaterii din ... (vezi toată discuția)
Pot sa scot copilul din tara fara acordul tatalui? roberta-daria roberta-daria in cazul in care copilul imi este incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si in sentinta de divort,tatal copilului nu are nici drept de vizita,va rog ... (vezi toată discuția)