avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport minori
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport minori

buna ziua,
am doi copii, unul de 3 ani si jumatate, iar celalalt de 10 luni. Sotul este plecat in Belgia si vreau sa merg cu copii la el. Pentru pasapoartele copiilor, de cate procuri am nevoie de la sot? este nevoie de procura pentru emitere pasaport si alta pentru ridicare?
Cel mai recent răspuns: maddallina_ , utilizator 20:12, 19 Iulie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Procura trebuie sa fie intocmita fie la consulat fie la un notar care are apostila de la Haga, caz in care in tara o veti traduce, legaliza si autentifica la un notar.
Pe procura trebuie trecute, asa cum vi s-a spus mai sus, ambele motive ale eliberarii: depunere acte + ridicare pasaport pentru minorii X si Y.

Sa aveti in vedere ca aveti nevoie si de declaratia acord a tatalui pentru a calatori cu copiii in strainatate. Dupa ce ridicati pasapoartele va trebui sa ii trimiteti datele ca sa poata da si aceasta declaratie, al carei model vi-l pun mai jos (este model doar pentru un copil, dumneavoastra il veti desigur pentru amandoi). Declaratia se poate da, de asemenea, la consulat sau la un notar care are apostila de la Haga urmand ca dvs. sa o traduceti, legalizati si autentificati la notar la fel ca si procura speciala pentru pasaport.

DECLARAŢIE



Subsemnatul _______________, domiciliat în _________________________, identificat cu _______, seria ___________, eliberată de _______________, cu CNP _____________________, declar pe proprie răspundere următoarele:
Sunt de acord ca fiul meu minor _____________________, născut la ___________, identificat cu pasaport seria___________, având CNP _________________, să călătorească în ţara_____________, în perioada _______________, însoţit de mama sa, ___________________, domiciliată în _________________________, identificată cu _______, seria ___________, eliberată de _______________, cu CNP _____________________, pe ruta ____________________________.
Dau prezenta declaraţie fiindu-mi necesară în faţa Organelor de frontieră şi a oricăror alte instituţii interesate.
Notarul public ________________ a redactat şi autentificat astăzi, data autentificării, la sediul biroului, prezenta declaraţie în trei exemplare, din care două le-a eliberat părţii.


DECLARANT

[ link extern ]
multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalitati legale de scoatere copii minori din tara eu1001 eu1001 buna ziua, vreau sa stiu si eu cum as putea proceda legal in urmatoarea situatie: sotul meu lucreaza in italia si a venit in tara in CO. avem doi copii minori ... (vezi toată discuția)
Pasaport copil si scoaterea copilului din tara LToader LToader Buna seara.Sunt din Sibiu si sotul meu este in Germania cu serviciul.si vreau sa mergem si noi,eu si copilul (5 ani) .de ce imputernicirii am nevoie mai exact ... (vezi toată discuția)
Excursie cu elevii în afara țãrii mirabela_april mirabela_april Bună ziua! Sunt profesor la o școală generală și aș dori, acum , de sărbători să fac o excursie cu 10 elevi în altă țară. Cum pot ... (vezi toată discuția)