avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna seara, va rog un angajat care in 15 mai trebui sa se pensioneze pentru limita de varsta dar a depus la institutie o cerere prin care solicita sa lucreze in continuare, In cazul acesta, angajatul nu isi mai depune dosarul de casa de pensii si isi desfasura activitatea in continuare in cadrul institutiei, este corect .multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:31, 29 Mai 2020
Cererea trebuia depusa cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

S-a respectat acest termen?
da
Potrivt Deciziei 387/2018 a CCR, ".... în măsura în care salariata optează pentru continuarea raportului de muncă, până la împlinirea vârstei de pensionare prevăzute de lege pentru bărbați, exercițiul dreptului la muncă nu este condiționat de încheierea unui nou contract și de voința angajatorului, dar dreptul la pensie nu va putea fi solicitat simultan. ..."
Buna ziua, deci daca salariata continua activitatea in baza aceluiasi CIM, in urma cererii depuse cu 30 zile inainte de indeplinirea conditiilor de pensionare, nu isi mai depune dosarul pentru pensionare limita varsta??
Asa reiese din Decizia CCR ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare femei Danaioana Danaioana Buna ziua, Angajată, institutie publica, femeie, nascuta in noiembrie 1957. Conform Legii 263/2010, se poate pensiona la limita de virsta in aceasta luna, ... (vezi toată discuția)
Pensionare sau cumul cu pensia veronicam veronicam Buna ziua, Legea nr. 93/2019 a stabilit la art. 56 alin. (4) ca, pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a ... (vezi toată discuția)
Continuare activitate pana la 65 de ani paulbotezatu paulbotezatu Buna ziua!Doresc sa va supun spre atentie urmatoarea situatie:am o colega de birou care in data de 30.03.2021 indeplineste conditiile de varsta standard si a ... (vezi toată discuția)