avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL pot vinde spatiu comercial la persoana juridica?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL pot vinde spatiu comercial la persoana juridica?

Se poate vinde un chiosc proprietar fiind o persoana juridica SRL catre o persoana fizica? Contractul poate sa fie facut intre SRL si persoana fizica, fara a fi nevoit sa fie facut de catre notar? Suma este una mica, firma nu este platitoare de TVA.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Beluta , utilizator 08:45, 27 Mai 2020
Da, societatea poate vinde catre o persoana fizica.
Conntractul de vanzare-cumparare va trebui sa fie intocmit de catre un notar public, pentru ca noul proprietar sa poata intabula imobilul pe numele lui.
Multumesc! Chioscul nu are CF.Este cumparat prin Lg.550/2002 (Primarie-SRL) terenul este statul RO, intr-o piata, mai multe chioscuri, terenul poate fi doar concesionat, scuze am uitat sa mentionez asta! O zi frumoasa!

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Da, societatea poate vinde catre o persoana fizica.
Conntractul de vanzare-cumparare va trebui sa fie intocmit de catre un notar public, pentru ca noul proprietar sa poata intabula imobilul pe numele lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilerii juridici mai pot face contracte v-c imobile fara carte funciara? Beluta Beluta Bună ziua, un consilier juridic (definitiv) poate intocmi/redacta un contract vanzare cumparare (fiind vorba de un membru din familie care detine un imobil ... (vezi toată discuția)
Buna seara! sora mea a construit si intabulat o casa pe un teren ... Maridab Maridab Buna seara! Sora mea a construit si intabulat o casa pe un teren concesionat. Pentru cumpararea terenului primaria a scos terenul la licitatie. Un licitator ... (vezi toată discuția)
Mijloc de plata la comanda telefonica / internet tschai tschai Pe baza codului CAEN \"4799 - Comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor\" - cod autorizat pentru o societate ... (vezi toată discuția)