avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Sora mea a construit si intabulat o casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Sora mea a construit si intabulat o casa pe un teren ...

Buna seara!
Sora mea a construit si intabulat o casa pe un teren concesionat. Pentru cumpararea terenului primaria a scos terenul la licitatie. Un licitator a fost sora mea si un altul . Rezulta ca terenul are acum un alt proprietar. A ajuns lanun acord cu actualul pentru vinderea terenului, dar surorii mele i s-a spus de catre notar ca e imposibil ca acesta sa il vanda, ar face o ilegalitate, si ar trebui ca sora mea sa cedeze casa, renuntand la intabulare. Sora mea nu vrea sa treaca casa pe un strain, e normal, nimeni nu ar face-o.
Ce ar putea face sora mea in acest caz? Repet, noul proprietar e deacord sa-i vanda terenul, dar biroul notarial sustine ca nu se poate.
Cum ar putea cumpara terenul pe care ea a platit concesionarea mai bine de 15 ani si acum are alt proprietar?
Cel mai recent răspuns: Maridab , utilizator 12:03, 15 Octombrie 2024
Notarul nu v-a spus și motivul pentru care el crede ca nu se poate vinde terenul?
Ați fost și la un alt notar?
Ca nu este legal. Ca sora mea ar fi trebuit sa fie cumparatorul direct deoarece ea a platit peste 15 ani concesiunea.

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Notarul nu v-a spus și motivul pentru care el crede ca nu se poate vinde terenul?
Ați fost și la un alt notar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de intabulare.... TomaGradinaru TomaGradinaru O societate agricola a cumparat in 1990 un fost IAS cu o cladire si un teren. In prezent Primaria din raza respectiva a castigat terenul. Societatea vrea sa ... (vezi toată discuția)
Sa procedat corect? giovana giovana in anul 2006 sora mea a imprumutat de la o persoana suma de 1500E si a facut un act prin notariat in care era specificat in caz ca nu restitue banii, actul era ... (vezi toată discuția)
Imobil obtinut prin hotarare judecatoreasca gexgec gexgec Buna ziua, In urma cu 2 ani mama a murit, am avut un proces pentru scoaterea unui imobil la licitatie, dar pana la urma am picat de comun acord cu tatal ca ... (vezi toată discuția)