avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Pensie pentru mama mea
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Pensie pentru mama mea

Buna ziua! Am o neclaritate in ceea ce priveste viitoarea pensie a mamei mele. Are 16 ani de munca in Romania si alti 14 ani pana in prezent in Italia, la varsta de 54 de ani. Intentia ei este de a reveni acasa atunci cand va putea sa se pensioneze. Intrebarile mele ar fi:

1. Cand ar putea iesi la pensie in Italia si care ar fi conditiile?

2. In cazul in care revine in Romania inainte de a se putea pensiona in Italia in ce conditii ar primi pensie de la statul roman? Eventual daca imi puteti spune cum ar fi recomandat daca exista anumite proceduri simplificate in vreun caz.

3. Cum i se va impozita pensia in cazul in care atinge pragul de pensionare in ambele state si va primi acea pensie cumulata? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna seara , domiciliez de 20 ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna seara, ma numesc Danut Gheorghe Bodeanu, domiciliez de 20 de ani in Italia si va rog respectuos sa ma ajutati cu un raspuns fata de faptul ca pe ... (vezi toată discuția)
Recunoastere grupa a ii-a ca vechime in alte state anncapopescu anncapopescu Buna ziua, Va scriu in legatura cu o situatie a tatalui meu. A lucrat in Romania si Italia, dupa cum urmeaza: Romania: - 26 ani contribuiti - 5 ani de ... (vezi toată discuția)
Plata contributie pensie in romania danielcid danielcid Buna ziua, Am lucrat pana in aprilie 2012 in Romania la mai multe firme avand aproximativ 8 ani vechime. Din aprilie 2012 lucrez in Italia la o firma cu ... (vezi toată discuția)