avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura in 2019 si plata in 2020 - pe ce an se deduce
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura in 2019 si plata in 2020 - pe ce an se deduce

In cazul in care un PFA, care isi tine contabilitatea in partida simpla, cumpara un aparat si i se face factura in decembrie 2019 iar plata efectiva o face in ianuarie 2020, pe ce an va face deducerea? Am inteles ca, spre deosebire de SRL, in cazul unui PFA conteaza data platii efective, nu data facturarii, deci deducerea se face pentru 2020 chiar daca factura a fost facuta in 2019. Este corect?

Alte discuții în legătură

Registrul-jurnal de incasari si plati este obligatoriu pentru pfa cu norma de venit? edesign edesign Nu am gasit unde este specificat ca Registrul-jurnal de incasari si plati este obligatoriu si pentru PFA cu norma de venit. Conform Codului Fiscal: ART. 49 ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa cristina503 cristina503 Multumesc pentru raspunsurile la intrebarile anterioare. 4. Daca inchei un contract de colaborare, ca PFA, cu o firma, doar din luna februarie 2009, este ... (vezi toată discuția)
Plata facuta in 2010, insa factura este in 2011 - cum inregistrez? aniela parvu aniela parvu Buna ziua, Am platit in avans in decembrie 2010, iar marfa mi-a venit in transe in februarie si aprilie. Eu am inregistrat cheltuiala in 2010, trebuia sa ... (vezi toată discuția)