avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata facuta in 2010, insa factura este in 2011 - cum ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata facuta in 2010, insa factura este in 2011 - cum inregistrez?

Buna ziua,
Am platit in avans in decembrie 2010, iar marfa mi-a venit in transe in februarie si aprilie. Eu am inregistrat cheltuiala in 2010, trebuia sa astept factura sau e suficient extrasul de cont?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: piciul , utilizator 15:51, 22 Iunie 2011
Da. Trebuia sa asteptati pentru ca dumneavoastra individualizati cheltuiala cand inregistrati factura. Acela era un avans platit de dumneavoastra.
nici vb pe chetuiala, avansul nu reprezinta cheltuiala, daca sunteti platitoare de TVA aveati obligatia emiteri facturii pe avans si colectarea TVA pana in 15 ianuarie 2011. AVETI grija la bilant faceti corectariile si declaratii rectificative 101 , eu va recomand sa apelati la un consultant fiscal deoarece nu aveti un ECONOMIST sau expert de calitate profesionala, se mai intampla.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
doradragan, utilizator
Multumesc, am inteles.
Eu sunt PFA , neplatitoare de TVA, n-am bilant si alte chestiuni de gen.
Desi sunteti neplatitoare de T.V.A. nu trebuie sa inregistrati acel avans ca si cheltuiala a anului 2010, el reprezentand cheltuiala anului 2011.
Inregistrand chelt. aferenta anului 2010 v-ati redus profitul si nu este ok din punct de vedere contabil.
De si sunteti P.F.A. chiar si neplatitoare de T.V.A. tot trebuie sa tineti o evidenta a chelt. si venit. ca sa ajungeti la un rezultat.
Nu este asa!
Daca sunteti PFA, contabilitatea se tine pe INCASARI si PLATI; treceti in registrul de incasari si plati acea "cheltuiala" ca fiind deductibila in momentul platii ei; la fel, veniturile se inregistreaza in momentul incasarii lor.

Aveti mare grija, deoarece regulile contabilitatii in partida simpla difera mult fata de contabilitatea in partida dubla (a SRL-urilor).

Alte discuții în legătură

Conta intreprindere individuala ce acte contabile trebuie sa intocmesc la o intreprindere individuala,neplatitoare de tva(comert ambulant)?am deja RJIP,reg inventar,reg unic de ... (vezi toată discuția)
Pfa cu sediul la domiciliu grandanat grandanat Vreau sa-mi infiintez un PFA cu sediul profesional la adresa de domiciliu insa nu sunt eu proprietar pe imobilul in cauza ci parintii mei. In acest caz ce ... (vezi toată discuția)
Inregistrare salarii IOANBRADEA IOANBRADEA BUNA ZIUA! Daca va rog i-mi spuneti si mie salariile se trec si in jurnalul pentru cumparari (aferent T.V.A.-ului)sau numai in registrul jurnal de incasari ... (vezi toată discuția)