avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... INREGISTRARE SALARII
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

INREGISTRARE SALARII

BUNA ZIUA!
Daca va rog i-mi spuneti si mie salariile se trec si in jurnalul pentru cumparari
(aferent T.V.A.-ului)sau numai in registrul jurnal de incasari si plati, in cazul unui I.I.
cu contabilitate in partida simpla?:rtfm:
MULTUMESC MULT!
Cel mai recent răspuns: IOANBRADEA , utilizator 13:04, 21 Septembrie 2011
Doar in jurnalul de incasari si plati.
Salariile, reprezinta o cheltuiala fara TVA.
Deci nu se trec in Jurnalele de TVA, nici de cumparari , nici de vanzari.
In jurnalul de incasari si plati, treceti documentul de plata al acestora :
OP/FV pentru contributiile platite, aferente salariilor si Statul de plata/Dispozitii de Plata cu plata efectiva a salariilor nete.
Contabilitatea in partida simpla, nu e chiar atat de simpla, mai ales daca aveti salariati si sunteti platitor de TVA.
Va recomand sa apelati la un profesionist contabil.
Succes!
MULTUMESC MULT , SUNTETI FOARTE RECEPTIVI=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate intrepr ind anelise anelise Am deschis o ii avand ca obiect de activitate comert cu amanuntul si vreau sa-mi tin singura contabilitatea! Nu stiu sigur daca: - facturile, respectiv ... (vezi toată discuția)
Completare jurnalul pentru cumparari si declaratia 300 LuceNera LuceNera Buna ziua. Sunt o PFA platitoare de TVA, impozitata in sistem real si tin contabilitatea in partida simpla. Activitatea are codul CAEN 4791 si este pentru un ... (vezi toată discuția)
Plata facuta in 2010, insa factura este in 2011 - cum inregistrez? aniela parvu aniela parvu Buna ziua, Am platit in avans in decembrie 2010, iar marfa mi-a venit in transe in februarie si aprilie. Eu am inregistrat cheltuiala in 2010, trebuia sa ... (vezi toată discuția)