avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am dreptul la zi libera de 1 Iunie daca nu am religie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am dreptul la zi libera de 1 Iunie daca nu am religie ortodoxa?

Buna ziua, am religie reformata si conform contractului de munca beneficiez de zi libera in ziua de Rusalii pe 1 Iunie. Angajatorul nu doreste sa îmi acorde acest liber. Conform zilelor legale acordate de lege nu am dreptul de acest liber in ziua de Rusalii? El spune ca ziua de 1 Iunie este data pentru ziua copilului. Are legatura cu aceasta sau ce drept am conform legii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:14, 28 Mai 2020
Sa ii adresati cerere scrisa ca sa va raspunda in scris.
Este adevarat ce zice angajatorul dar aveti dreptul la acea zi libera daca altii beneficiaz, in opinia mea.
Ma refer la ipoteza daca pe.religia dvs. toti beneficiaza de zi libera.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu are nicio legatura religia cu ziua de 1 iunie care este declarată zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza.
Dar daca ziua de Rusalii la reformați cade odata cu ziua de 1 Iunie, atunci cand sunt Rusaliile la ortodocsi, eu mai am dreptul sa am liber legal?
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca toti reformatii au zi libera ar trebui sa aveti si dvs.
Altfel, eu consider ca va sunt incalcate drepturile fundamentale si ca sunteti discriminat in raport de ceilalti din religia dvs.
Luati de la biserica adeverinta care sa ateste ca este zi libera si o atasati la cererea depusa.
Nu mai aveti dreptul... Pentru salariatii care apartin de un cult religios legal, crestin, zilele libere pentru Vinerea Mare - ultima zi de vineri inaintea Pastelui, prima si a doua zi de Pasti, prima si a doua zi de Rusalii se acorda in functie de data la care sunt celebrate de acel cult.

Daca vi se acorda liber de Rusaliile la ortodocsi, atunci veti recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator.

Alte discuții în legătură

In cazul in care un angajat este de religie catolica, iar pastele ... SergiuDgr SergiuDgr In cazul in care un angajat este de religie catolica, iar pastele conform religiei sale este inaintea pastelui ortodox am inteles ca poate solicita zile libere ... (vezi toată discuția)
Obligativitate act doveditor apartenenta cult religios pentru acordarea zilelor libere haver1989 haver1989 Buna ziua, Nu mi se acorda zilele libere deoarece nu pot demonstra ca sunt evreu. Pe langa acest aspect pot primi doar 2 zile din cele 6. Este normal? (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul in care de exemplu sunt salariati care sunt ... daliborca.nicolin daliborca.nicolin Buna ziua, In cazul in care de exemplu sunt salariati care sunt de alta religie, de exemplu de religia catolica, in acest caz cum procedam cu zilele ... (vezi toată discuția)