avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, In cazul in care de exemplu sunt salariati ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, In cazul in care de exemplu sunt salariati care sunt ...

Buna ziua,
In cazul in care de exemplu sunt salariati care sunt de alta religie, de exemplu de religia catolica, in acest caz cum procedam cu zilele libere?
De Pastele Catolic isi iau liber legal si de cel ortodox la fel? sau trebuie sa isi ia concediu de odihna ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 28 Aprilie 2021
art.139 C.mun.
....
(2) Acordarea zilelor libere se face de catre angajator.
(21) Pentru salariatii care apartin de un cult religios legal, crestin, zilele libere pentru Vinerea Mare - ultima zi de vineri inaintea Pastelui, prima si a doua zi de Pasti, prima si a doua zi de Rusalii se acorda in functie de data la care sunt celebrate de acel cult.
(3) Zilele libere stabilite potrivit alin. (1) pentru persoanele apartinand cultelor religioase legale, altele decat cele crestine, se acorda de catre angajator in alte zile decat zilele de sarbatoare legala stabilite potrivit legii sau de concediu de odihna anual.
(31) Salariatii care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare - ultima zi de vineri inaintea Pastelui, prima si a doua zi de Pasti, prima si a doua zi de Rusalii, atat la datele stabilite pentru cultul religios legal, crestin, de care apartin, cat si pentru alt cult crestin, vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator.
(4) Pana la data de 15 ianuarie a fiecarui an, se stabilesc prin hotarare a Guvernului, pentru personalul din sistemul bugetar, zilele lucratoare pentru care se acorda zile libere, zile care preceda si/sau care succeda zilelor de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, prevazute la alin. (1), precum si zilele in care se recupereaza orele de munca neefectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul in care un angajat este de religie catolica, iar pastele ... SergiuDgr SergiuDgr In cazul in care un angajat este de religie catolica, iar pastele conform religiei sale este inaintea pastelui ortodox am inteles ca poate solicita zile libere ... (vezi toată discuția)
Zile libere - vinerea mare si paste catolic AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o confirmare, Conf CM, Art. 139 alin. (3) si (3.1) - Daca un salariat a beneficiat de zilele libere pentru sarbatoarea ... (vezi toată discuția)
Pastele catolic - sarbatoare legala? irumes irumes Conform ultimelor modificari ale art. 139 din Codul Muncii, alin.(1) Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt: - 1 şi 2 ianuarie; - ... (vezi toată discuția)