avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 37/2020 - interpretarea articolelor respective
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 37/2020 - interpretarea articolelor respective

Buna ziua!

Va rog frumos sa imi explicati si mie ce inseamna mai exact aceste modificari?
Cum se interpreteaza ele in mod practic?
Imi puteti da un exemplu pratic?

"Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 345 din 18 mai 2011, cu modificările şi completările ulterioare, se completează după cum urmează:
1. La articolul 139, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu următorul cuprins:
"(21) Pentru salariaţii care aparţin de un cult religios legal, creştin, zilele libere pentru Vinerea Mare - ultima zi de vineri înaintea Paştelui, prima şi a doua zi de Paşti, prima şi a doua zi de Rusalii se acordă în funcţie de data la care sunt celebrate de acel cult."
2. La articolul 139, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (31), cu următorul cuprins:
"(31) Salariaţii care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare - ultima zi de vineri înaintea Paştelui, prima şi a doua zi de Paşti, prima şi a doua zi de Rusalii, atât la datele stabilite pentru cultul religios legal, creştin, de care aparţin, cât şi pentru alt cult creştin, vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator."

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: valentinmitrachee , utilizator 22:26, 1 Mai 2020
Vedeti daca va ajuta acest articol:
De-acum, liberele legale de Paște și Rusalii care se dublează se recuperează ulterior
www.avocatnet.ro/articol_528...
Buna ziua!

Din pacate nu ma ajuta acest articol.
L-am citit si eu inainte (asa am ajuns sa vad modificarea codului muncii).

Va rog frumos sa ma ajutai cu o explicatie simpla, intelegibila, asa cum faceti de obicei la orice intrebari pe care le-am adresat.

Va multumesc!
In opinia mea ;
- (de exemplu) un salariat - 1 - care aparține de un cult religios legal, creștin, serbeaza Pastele in data de 12.04 .... in acest caz va avea liber in zilele de 10.04, si 13.04
- un alt salariat - 2 - care aparține de un cult religios legal, creștin, serbeaza Pastele in data de 19.04 .... in acest caz va avea liber in zilele de 17.04, si 20.04

In caz caz, daca fiecare din cei doi salariati beneficiaza de zilele libere stabilite pentru cultul religios legal, creștin, de care aparțin, dar și pentru alt cult creștin, atunci aceste zile se vor recupera pe baza unui program stabilit de angajatorul. (adica , salariatul 1 beneficiaza de liber si in zilele de 17.04. si 20.04, atunci cele doua zile se vor recupera),
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul in care un angajat este de religie catolica, iar pastele ... SergiuDgr SergiuDgr In cazul in care un angajat este de religie catolica, iar pastele conform religiei sale este inaintea pastelui ortodox am inteles ca poate solicita zile libere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul in care de exemplu sunt salariati care sunt ... daliborca.nicolin daliborca.nicolin Buna ziua, In cazul in care de exemplu sunt salariati care sunt de alta religie, de exemplu de religia catolica, in acest caz cum procedam cu zilele ... (vezi toată discuția)
Zile libere - pastele catolic AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, [b]Conform modificarilor din Codul Muncii, art 139:[/b] \"Pentru salariații care aparțin de un cult religios legal, creștin, zilele libere ... (vezi toată discuția)