avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Falsa acuzatie de viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Falsa acuzatie de viol

Buna ziua, Am nevoie de un sfat( sau mai multe).Fiul meu a fsot acuzat de viol in 2006 in Irlanda( unde locuim din 1997,familia fiind compusa din parinti si 3 copii),si totul se bazeaza pe declaratia persoanei irlandeze fara nici un alt suport. In urma expertizei legale nu sa gasit absolut nimic,pt ca int-adevar nu a existat nici un viol, ci doar o persoana( partea acuzarii) care avea o alcoolemie de 192% careia i sau furat bani din geanta si un telefon si a gasit aceasta cale de razbunare. Procesul a fost in noiembrie si fiul meu a fost gasit vinovat, si noua nu ne venea sa credem, dar din pacate ,asta sa intimplat. Avocatul nostru( din oficiu ) ne-a spus sa ne asteptal a10/12 ......este strigator la cer ceea ce ni se intimpla..suntem in pragul disperariii,am fost la mai multi avocati in Dublin si le-am explicat ce sa intimplat, si toti erau destul de uimiti de caz, de faptul ca fara nici o evidenta/dovada fiul meu este/a fost gasit vinovat...si nici unul nu ne dau sanse de cistig reale..toti spun" aaa, dar e foarte greu acuma, pt ca procesul a fost incheiat, juratii l-au gasit vinovat,si apelul pe care vreti sa il faceti va fi foarte dificil, si poate dura pina la 4 ani....nu stiu incotro sa ma duc ,pe cine sa mai intreb...pare ca totul se va sfirsi asa..si cineva nevinovat va fi inchis , ca urmare a unei erori judiciare...Va rog, daca cineva a trecut prin asa ceva..orice sfat e ....mai mult decit binevenit...nu mai stiu ce sa fac.....Va multumesc anticipat..
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Holbanel , utilizator 16:26, 2 Februarie 2010
Sigur a fost gasit vinovat de viol?
Poate ca a fost condamnat pentru alta infractiune si nu pentru viol.
Pe ce considerent s-a considerat viol daca a fost condamnat pentru viol?

Cred ca ar trebui sa adresati o cerere la CEDO daca chiar a fost condamnat pe nedrept.Se va putea revizui ulterior hotararea penala de condamnare.
Trebuie insa grabita procedura deoarece la CEDO poate dura mult timp procesul.
Va trebuie insa un avocat din Irlanda intrucat noi nu cunoastem legea din insula.

avocat Claudiu Lascoschi
Doamna, important acum nu este decat libertatea fiului dvs. si faptul ca el sa nu plateasca pentru ceva ce nu a comis! Nu numele sau reputatia, ci acest drept fundamental al omului: libertatea sa. Faptul ca scopul procesului penal este ca toti aceia care au incalcat legea este sa fie trasi la raspundere conform vinovatiei lor si ca nici o persoana nevinovata sa nu fie trasa la raspundere penala, ar trebui sa fie universal valabil, in orice parte a lumii.
Raspunderea penala este una personala si credeti-ma, nu are nici o relevanta ca dvs., parintii celui acuzat ati dat dovada de-a lungul timpului de buna purtare in societate, nu ati incalcat legea, etc. Ceea ce ii intereseaza pe ei sunt faptele fiului dvs. Ati mentionat ca acolo drepturile femeii sunt primordiale. Cu atat mai mult, ganditi-va ca este greu de combatut , au trecut niste ani, si stiti, cu cat trece timpul , probele, chiar sa fi fost , ele ,fie se deterioreaza, fie dispar. De aceea , in orice proces care, in mod necesar va fi solutionat pe baza de probe, se impune a fi judecat cu celeritate, adica in mod rapid si eficient, conform cu adevarul care poate reiesi intr-o proportie uriasa , numai din dovezile prezentate. Nu stiu daca acolo este valabila plangerea prealabila in cazul violului, asa cum este in legislatia romana si deasemenea retragerea plangerii, impacarea partilor. Fiindca puteati incerca si aceasta cale, daca er posibil. Acum , vedeti si evaluati cat de departe puteti merge cu apararea, cat va permiteti financiar, fiindca, in caz ca se va dovedi intr-un final neveridicitatea acuzatiilor, fata va putea plati tot ceea ce ati cheltuit , plus daune morale si in plus veti putea sa o acuzati de denunt calomnios( in caz ca legislatia acolo prevede asa ceva).
Mult succes, sa dea Domnul ca adevarul sa iasa la iveala.
Sfatul meu este urmatorul: sa nu va mai luati dupa orice opinie aruncata la intamplare! Pana nu este definitiva acea solutie data de instanta (inteleg ca exista jurati in Irlanda care dau verdictul) nu puteti sa faceti plangere impotriva nimanui pentru denuntare calomnioasa.Si cum ati putea face o astfel de plangere daca i s-a dat dreptate reclamantei? Aberant!
Deci , alegeti-va un avocat cu experienta in dreptul penal irlandez si faceti apel la acea sentinta. Indiferent ca dureaza 4 ani solicitati judecarea in stare de libertate a fiului dvs deoarece nu este recidivist si , ca atare , nu prezinta pericol social! Cata vreme nu exista martori care sa sustina afirmatiile persoanei de sex feminin cum ca ar fi fost violata , nu exista probe biologice recoltate(urme de sperma , par pubian al barbatului, saliva , sange , etc) , exista expertiza care demonstreaza ca femeia nu a fost violata, atunci fiul dvs are sanse sa scape!
Va atrag atentia , desi constat cu uimire ca nimeni nu v-a spus asta , ca daca fiul dvs a imbatat-o intentionat pe acea femeie pentru a intretine relatii sexuale cu ea sau daca a profitat de faptul ca era in stare avansata de ebrietate si a intretinut relatii sexuale cu ea fara ca ea sa poata sa opuna rezistenta , nu numai ca este viol dar este savarsit si in circumstante agravante , profitand de imposibilitatea victimei de a se apara! Deci , atentie mare la ceea ce s-a discutat in fata completului de judecata si a juratilor! E posibil ca asta sa se fi retinut in judecarea acestui proces!
Va doresc mult noroc caci o sa aveti nevoie!
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Domnul Mihai, faptul ca nu i-a turnat pe gat bautura nu vad sa atraga circumstante agravante.Se pare ca nici nu a avut loc un contact sexual.

In sistemul de drept cu jurati rolul avocatului este vital.Daca avocatul acuzarii este mai bun decat avocatul apararii se poate ajunge la condamnare.
Insa, parerea mea este ca nu este vorba de viol in ceea ce priveste condamnarea intrucat trebuie sa existe anumite probe.
Ar fi interesant de vazut care sunt infractiunile retinute, respectiv, care au fost capetele de acuzare si ce au hotarat juratii pe fiecare in parte.

avocat Claudiu Lascoschi
Astfel cum aratau domnii avocati,de fapt toti colegii de site,situatia este foarte grea ,iar nedreptatea,astfel cum afirmati enorma.Tocmai aceasta situatie deosebita,trebuie sa va mobilizeze pentru a face tot ce este posibil pentru a rezolva problema de baza,libertatea fiului dvs.
Tocmai,fata de nedreptatea despre care ati scris,ar fi bine sa solicitati si ajutorul Ambasadei Romaniei,astfel cum v-a consiliat dna.av.Mihai.Poate.cei de acol,va ajuta in gasirea unui avocat si in demersurile catre organele statului irlandez.
Va urez succes,tarie de caracter si tenacitate !

Alte discuții în legătură

Posibil sau nu? Nicoleta Holbanel Nicoleta Holbanel Buna ziua, o intrebare: In cazul in care o persoana a fost acuzata,judecata si gasita vinovata de viol si sechestrare de persoana,si eu ca ruda de gradul 1 POT ... (vezi toată discuția)
Caut reprzentant legal Nicoleta Holbanel Nicoleta Holbanel buna seara,cautam reprezentant legal sa ne reprezinte intr-un proces in irlanda.E vorba de o falsa acuzare de viol, sechestrare. Acest caz a fost judecat in ... (vezi toată discuția)
Condamnat pt. viol la 5 ani si 10 luni, pe baza unor minciuni vasile14 vasile14 Am un baiat de 19 ani care pe 6-XI-2014, a fost condamnat pentru viol in grup la 5 ani si 10 luni, de Judecatoria Roman. Impotriva sentintei s-a facut Apel. Pe ... (vezi toată discuția)