avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum se emit facturile pentru un serviciu \"fragmentat\"
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum se emit facturile pentru un serviciu "fragmentat"

Buna ziua,

Ofer servicii de consultanta in UX design si dezvoltare de site-uri. De obicei clientilor le ceream avans 50% si restul de 50% la final si emiteam o factura de avans pe care apoi o stornam in factura finala.

As dori de acum sa mai introduc o etapa la mijloc si sa fie de acum 50% + 25% + 25%. In aceste conditii, cum se emit facturile? In a doua factura o stornez pe prima iar in a treia factura o stornez pe a doua? Sau fac 2 facturi de avans exact la fel (exceptie diferenta suma din ea) iar in a treia factura le stornez pe ambele? Ce mentiuni fac?

Imi cer scuze daca nu am explicat bine, sper sa se inteleaga :D
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Factura de avans si factura finala pe persoane fizice diferite Andreea  Tudor Andreea Tudor Buna ziua, Am un client care detine un PFA si are o situatie cu un client persoana fizica: i-a achitat un avans prin banca, iar livrarea produselor o doreste ... (vezi toată discuția)
Factura Toma_C Toma_C Salutare, Am o intrebare, daca un client cumpara un produs la comanda care acesta va fii livrat la o luna, si el plateste 50% la inceput si restul inainte de ... (vezi toată discuția)
Cand inchei un contract trebuie sa fac referire la facturi? nicolaecostel nicolaecostel Buna ziua, sunt nou pe acest site util si am nevoie de un ajutor de la dumneavoastra. De curand am deschis impreuna cu cineva o societate ce ofera servicii de ... (vezi toată discuția)