avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... decizia 1414 a CCR
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

decizia 1414 a CCR

Aceasta decizie a CCR se aplica prin analogie si alesilor locali, respectiv la postul de viceprimar, daca acesta cumuleaza pensia cu salarul? Care este situatia acestora si ce se intampla daca nu si-a depus optiunea pana la termenul legal.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
daniel26, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 18:20, 15 Decembrie 2009
" CURTEA CONSTITUŢIONALÃ
În numele legii
DECIDE:
Constată că Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional este constituţională în măsura în care prevederile cap. IV din lege nu se referă la persoanele pentru care durata mandatului este stabilită expres prin Constituţie."
Durata mandatului primarului/presedintelui consiliului judetean, consilierilor locali/judeteni, nu este stabilita prin Constitutie. Deci, li se aplica. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viceprimarul poate cumula pensia cu salariul, chiar daca acesta depaseste salariul mediu brut pe economie? Andrusceac Paunel Andrusceac Paunel Este posibila cumularea salariului cu pensia de serviciu, in cazul viceprimarului ,chiar daca cuantumul pensiei este mai mare decat cel prevazut de L328/2009 ... (vezi toată discuția)
Pot cumula pensia pentru limita de varsta cu salariul realizat ca primar? ContSters252101 ContSters252101 Buna ziua, Sunt fost cadru militar si am iesit la pensie inainte de termen (2008 - 49 ani). Acum vreau sa candidez intr-o functie electiva (primar) . Se ... (vezi toată discuția)
Abrogare prevederi privind cumulul pensiei cu salariul in sectorul bugetar Cornel  Vasile Cornel Vasile Legea nr. 134/2014 pentru abrogarea unor prevederi din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea ... (vezi toată discuția)