Buna ziua! Tatal meu decedat si- cumparat dupa divortul de mama un apt
Dupa mai multi ani s-a recasatorit dar copii nu a mai avut.Inainte de moarte cu destui ani a dispus ca eu sa am in proprietate apt. iar sotia in cazul decesului sau sa aiba uzufructul viager. As dori sa stiu daca sotia lui are dreptul la o parte din valoarea apt. Ea pretinde ca i se cuvin 25% conf. legii dar mi se pare mult.Plus ca de acele peocente ar putea beneficia o ruda a ei dupa ce moare si ea.(copii nu are).Va multumesc mult!
Buna seara,
Daca voia sa dispuna realmente incheia acte de instrainare cu clauze.
In caz contrar, fiind doar o mostenire legala, copii mostenesc impreuna 3/4 si sotia supravietuitoare 1/4 din masa succesorala deci si din acel apartament.
Multumesc mult pt. raspuns! Problema este ca abia acum dupa 9 ani de la decesul tatei fosta sotie vrea sa mergem la notar si sa acceptam succesiunea iar mie nu a vrut sa imi arate niciun act.Ma gandesc sa nu am surprize.Va doresc o zi desavarsita !
Este greșit răspunsul lui Ionuț.ion.
Averea ce va rămâne după decesul soției tatălui dvs. (inclusiv ceea ce ea a moștenit de la tatăl dvs. în calitatea ei de soție supraviețuitoare, adică o pătrime din moștenire) va fi moștenită de rudele ei (mamă, tată, frați, surori, unchi, mătuși etc. până la veri primari). Dvs. nu sunteți rudă cu ea și nu o moșteniți.
Ce ați vrut să spuneți prin „a dispus”? În ce fel? Prin ce act?
Mostenire
verginica73
in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)