avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau să plec de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau să plec de acasa

Bună ziua, aș avea și eu o întrebare...pot să zic că știu răspunsul într-o oarecare măsură, dar vreau să fiu sigura. Eu fac 18 ani pe 9 septembrie și as dorii să plec de acasă la 12 noaptea, sunt considerata majora dela 12?Nu știu la ce ora m-am născut. Vreau să plec și nu vreau sa ma trezesc apoi ca sunt căutată de politie pentru ca sunt minora. Și încă ceva.... sa zicem ca plec pe la 9, 10 seara pe 8 septembrie, tatăl meu sigur v-a anunță poliția, ma vor mai căuta dacă eu fac 18 ani ziua următoare? Mulțumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 15:56, 28 Mai 2020
Ok, de ce vreți sa plecați de acasă?
Pentru ca relația cu tatăl meu este foarte proastă. Ne certam mereu și nu ne înțelegem.

When a scris:

Ok, de ce vreți sa plecați de acasă?

Si unde ai pleca?
De cautat...tot o sa te caute politia daca nu stie nimeni nimic de tine ( pot considera ca ai fost rapita, te ai ratacit, etc.).

Uite povestea unei fete ce a intampinat/ intampina ( ca nu mai stiu cum a evoluat situatia) o problema asemanatoare
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator
Buna ziua,

Sunt convinsa ca situatia dvs. se poate rezolva si intr-o alta modalitate. Sa plecati de acasa nu este o ideea prea buna atata timp cat nu aveti posibilitatea de a va ingriji.

Intr-adevar, de la 18 ani sunteti majora insa, cred ca ar fi indicat ca, mai intai, sa aveti unde sa locuiti, sa aveti un venit cu care sa va intretineti..

Daca veti hotari sa fugiti de acasa se va considera ca ati disparut, ca ati fost rapita. ca vi s-a intamplat ceva si, prin urmare, va fi anuntata politia.

Din punctul meu de vedere v-as sfatui in sensul urmator: Asigurati-va viitorul, continuati-va studiile, vorbiti cu tatal dvs. si spuneti-i ca sunteti de parere ca e momentul sa va luati viata in propriile maini, asigurandu-l ca aveti unde sa va duceti si cu ce sa va intretineti.
Cu toții ne-am certat cu părinții la vârsta asta. Faptul ca ati pus întrebarea asa cum ați făcut-o arata cât de necoapta și nepregătită pentru viata reala sunteți.
Mergeți la școală, mergeți la facultate, faceți un rost și când o sa fiți pe picioarele dumneavoastră cu bune și rele atunci o sa puteți pleca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . acum o saptamana am plecat de acasa in alt judet ... ElllaTudor ElllaTudor Buna ziua . Acum o saptamana am plecat de acasa in alt judet ,parasindu-mi iubitul. El impreuna cu familia mea m-au dat disparuta la politie .Le-am dat ... (vezi toată discuția)
Am 18 ani si vreau sa plec de acasa Cristina1506 Cristina1506 Buna ziua! Am implinit acum 4 luni varsta de 18 ani. Am de mai mult timp neintelegeri in familie si vreau sa plec. In urma cu 2 luni am plecat iar parintii mei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am o întrebare, am 18 ani și vreau sa plec de acasa, s-au ... Cont__anonim_225 Cont__anonim_225 Bună ziua am o întrebare,am 18 ani și vreau sa plec de a acasa,s-au adunat multe,foarte multe,și nu mai vreau sa rămân ma puteți ajuta cu niște sfaturi ... (vezi toată discuția)