avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Pot vinde un imobil proprietate aflat pe suprafata ...
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Pot vinde un imobil proprietate aflat pe suprafata indiviza ?

pot vinde imobilul in proprietate dar aflat pe un teren cu suprafata indiviza. Mentionez ca nu se poate iesi din indiviziune datorita existentei utilitatilor [conducta de apa .gaze . conducta de apa menajera ].Declar ca celalalt proprietar pe terenul aflat in suprafata indiviza nu este de acord cu vanzarea proprietatii mele .Suprafata este de 350 m cu o constructie de P+1.,el este proprietar la parter iar eu sunt la etaj .
Bună seara,

Dacă dumneavostră sunteți proprietar exclusiv asupra etajului 1, îl veți putea vinde fără a avea nevoie de niciun acord. În schimb nu veți putea vinde terenul pe care se afla construcția fără acordul coproprietarului. Pentru ca noul proprietar sa poată folosi acest teren ii puteți oferi un drept de superficie în schimbul unei chirii, chirie care va fi achitata atât dumneavostră cât și coproprietarului.

În situația in care sunteti coproprietar atât pe casa cât și pe teren, nu veți putea vinde fără acordul celuilalt coproprietar pana la ieșirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviză: am cumpărat o jumătate din parterul unei case + etajul și mansarda în totalitate. am cotă indiviză pe partea de sub jumătatea de parter care nu e a mea? andreea2016guest andreea2016guest Buna seara! Am cumparat o casa cu jumatate de parter, etaj si mansarda, dar cealalta jumatate din parter apartine unui alt proprietar cu alta intrare/curte si ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)
Partaj teren cu constructie p + e. coproprietari pe teren, cote inegale. ce drepturi au la curte ? mincu mincu [b]Problema mea[/b] : Partaj judiciar teren cu constructie situata in centrul curtii, cu 2 coproprietari. Prin contractul initial de v / c a terenului ... (vezi toată discuția)