avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declarație dată la poliție
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declarație dată la poliție

Am comis o infracțiune legată de droguri și am fost la poliție să mă predau. Acolo am fost întrebat dacă vreau să dau o declarație „pe lung” sau „pe scurt”. Am ales cea din urmă și domnul polițist a gesticulat ceva obscen la colega sa. Am dat declarația pe scurt acum mai bine de 8 luni, și nu am fost contactat de nimeni.
Acum nu mai știu ce am declarat în acea declarație, și nu știu dacă eram în „toate mințile” atunci când am dat acea declarație. Am dreptul să cer a o citi cu un avocat? Unde a ajuns declarația mea? O pot retrage?
Avocatul poate solicita copie xerox dar depinde de mai multe lucruri.
Buna ziua,

Avocatul poate formula o cerere de studiu a dosarului, precum si una de fotocopiere a actelor de cercetare penala.

Aveti posibilitatea de a reveni asupra declaratiei date in fata organelor judiciara.

Procurorul, ori instanta de judecata, va dispune o solutie, in functie de materialul probator in cauza.

Dozarea pedepsei este realizata si in functie de conduita postinfractionala manifestata.(pe cale de consecinta, se va aprecia, in concret, daca ati avut o pozitie onesta, ori ati zadarnicit aflarea adevarului,prin denaturarea acestuia ).

Instanta de judecata va avea in vedere criteriile generale, pentru a doza pedeapsa, conform art. 74 din Codul penal.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt implicat într-un dosar de delapidare și fals în înscrisuri. mai ajung la proces dacă mă împac cu partea vătămată? alexia87 alexia87 Buna ziua.Sunt implicat intr.un dosar de delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata.In dosar am calitate de suspect.Daca ma impac cu partea ... (vezi toată discuția)
Inculpat legea143/2000 art2 iulia bumbu iulia bumbu In cazul unui inculpat la aceasta lege ,daca nu se prezinta in instanta si doar e reprezentat de un avocat, ce poate sa i se intample? (vezi toată discuția)
Conducere fara permis RalucaHorciu RalucaHorciu Sotul meu a condus fara permis un monoped . care ar fi consecintele ? (vezi toată discuția)