avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preavizul dupa somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preavizul dupa somaj tehnic

Buna seara! Pe perioada starii de urgenta si alerta am fost trimisa in somaj tehnic si m-au anuntat ca de pe 2 iunie sunt in preaviz. Problema e ca fac abuz, mi-au cerut sa muncesc in timpul somajului dar am refuzat, vroiau sa ma dea afara dar fara preaviz. Acum au venit cu o alta "idee" cum ca in preaviz tre' sa fac si treaba colegilor, colegi care au acceptat de altfel sa munceasca desi erau in somaj tehnic. Plus ca nu vor sa ma plateasca in preaviz decat cu banii de pe cartea de munca, nu cat luam eu in mod normal "in mana". Stiu ca legal pot face asta dar nu sunt corecti fata de mine sub nicio forma, vor sa prestez mai multa munca ca inainte de somaj pe bani mai putini. Cum sa fac sa ies din situatia asta? Nu vreau sa renunt la preaviz. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Camelia Beatrice , utilizator 13:34, 1 Iunie 2020
Bună seara,

Pe perioada preavizului aveți aceleași drepturi și obligații ca si pana la momentul in care ați ajuns în aceasta situație.
O perioada de preaviz este intervalul de timp pe care un angajat sau un angajator trebuie sa il acorde reciproc inainte de a inceta contractul de munca.
Nu renunțați la preaviz și exercitati atribuțiile prevazute în fisa postului.
În ceea ce privește salariul, cel mai probabil nu veți mai primi acea diferență acordata ilegal..
De unde rezulta "suma incasata" ? Primeati bani fara a fi mentionati in c.i.m. ?
Multumesc pentru raspuns.
Da pe langa banii de pe cim adica minimul pe economie primeam si alti bani "la negru".
Banii primiti in plus fara existenta unui inscris sunt foarte greu de recupera. In speta, este vorba despre asa zisa munca la gri ... salariul este impartit in doua ... o parte are baza legala si o parte nu are baza legala ...

Se poate demostra ca se acorda astfel de sume?
Buna ziua! Nu, din pacate nu prea am cum demonstra asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna b.m b.m Din 15. 12.2008. sunt in somaj, pot sa-l dau pe fostul meu angajator in judecata? Pentru motivul ca nu a fost trecut salariul meu real in cartea de munca, si ... (vezi toată discuția)
Demisia in timpul somajului tehnic IOMAT81 IOMAT81 Buna ziua! Pe 20 noiembrie firma la care lucrez a decis sa puna toti angajatii in somaj tehnic, aducandu-ne doar o lista cu angajatii pe care sa o semnam ... (vezi toată discuția)
Micsorare salar vs. concediere gaby76 gaby76 Buna ziua va rog sa ma ajutati cu urmatoarele: 1. care este modalitatea legala ca firma sa imi micsoreze salariul cu >35%, ca e criza ? 2. daca nu accept, ... (vezi toată discuția)