avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Demisia in timpul somajului tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Demisia in timpul somajului tehnic

Buna ziua!

Pe 20 noiembrie firma la care lucrez a decis sa puna toti angajatii in somaj tehnic, aducandu-ne doar o lista cu angajatii pe care sa o semnam drept luare la cunostinta. Eu am decis sa-mi inaintez demisia (demisie inregistrat cu data de 20 noiembrie 2009).
Dupa ce mi-am facut fisa de lichidare, am predat tel. si am obtinut toate semnaturile necesare mi s-a comunicat ca nu sunt lasat sa plec pana nu termin un proiect in care eram implicat.
Somajul tehnic in acest caz este doar o masura a firmei de a scutii niste bani, noi muncind tot 10 ore (contract semnat pe 8 ore), ba chiar ni se cere sa stam peste program.
Convins fiind ca nu o sa primesc niciun ban pentru zilele pe care le voi muncii dupa data de 20 noiembrie, as vrea sa stiu cum as putea pleca mai devreme de 4 noiembrie, ziua in care expira cele 15 zile de preaviz?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:01, 24 Noiembrie 2009
Buna ziua, consider ca ati gresit inaintandu-va demisia deoarece :
- in perioada somajului tehnic primeati 75 % din salariul de incadrare care poate fi mai mare decat cel pe care l-ati fi luat daca lucrati.
- daca tot ati inaintat demisia de ce nu ati incercat cu art 55.b din codul muncii - pe cale amiabila si fara a fi necesar preaviz ?
Indiferent de sfaturile pe care le veti primii va doresc succes in viitor .
Va multumesc pentru raspuns!
Salariul meu brut este unul foarte mic, sub salariul mediu pe economie, restul banilor primiti sunt sub forma de bonusuri sau prime (politica pe care multe firme o practica), deci nu cred ca as fi primit mai multi bani, asta in cazul in care nu fac o confuzie.
inca o data, mii de multumiri pt sfat
Si inca ceva, nu cred ca m-am exprimat corect, noi muncim, avem acelasi program de lucru, doar pentru cei de la ITM suntem in somaj.
Puteti face o sesizare la ITM pentru a verifica daca asa zisul "somaj tehnic" este real sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sau a pleca pur si simplu ? mihaela2me mihaela2me Buna ziua,va cer sfatul ca habar n-am ce sa fac. Firma unde lucrez se confrunta de mai multi ani cu urmatoarele : cand un angajat isi da demisia cu ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez cu un angajator abuziv FeelLikeANut FeelLikeANut Pe scurt: - la nici o saptamana dupa angajare, am fost anuntat ca am fost trecut in somaj tehnic (eu si inca alti cativa colegi noi) pentru ca asa mai face ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala elena_crys elena_crys Buna ziua! M-am angajat de curand la un magazin de haine.Dupa 4 luni am facut inventarcare se face o data pe an,in februarie) si a iesit lipsa o suma ... (vezi toată discuția)