avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... evaziune fiscala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

evaziune fiscala

Buna ziua! M-am angajat de curand la un magazin de haine.Dupa 4 luni am facut inventarcare se face o data pe an,in februarie) si a iesit lipsa o suma colosala,pe care sefii nostri nu vor sa o discute in fata noastra,sau cu noi.Sefa de magazin nu are o evidenta a gestiunii,habar nu are ce marfa are in magazin sau cata,pentru ca nu are voie.Deja ni s-au luat bani din salariu,bineinteles acei bani care nu sunt trecuti in contract,si nu ne mai da zilele de concediu(ne facem cerere dar venim la lucru)Mie nu mi se pare corect sa platesc in aceeasi masura cu restul persoanelor care au lucrat tot timpul anului,dar nu am cu cine discuta ca nu ma asculta nimeni.As vrea sa ma ajute cineva,sa-mi spuna ce ar trebui sa fac,mai ales ca am observat ca nu se elibereaza bon fiscal la toata marfa vanduta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:40, 3 Aprilie 2012
Retinerea din salariu este nelegala, atata timp cat nu exista o hotarare judecatoreasca irevocabila prin care se stabileste in sarcina dvs obligatia de a plati o suma de bani ...

Daca suma oprita nu are nicio legatura cu salariul din c.i.m., atunci organele abilitate pot consatata savarsirea infractiunii de evaziune fiscala ... pentru acesti bani nu aveti cum sa faceti un demers legal pentru a vi recupera.

Daca doriti puteti sesiza Garda Financiara , Politia - Serviciul de Investigare a Fraudelor referitor la incalcarea legislatiei financiare.
Pot face aceste sesizari direct la sediul acestor institutii sau se pot face si online?In principiu as vrea sa fie anonim,dar nu stiu daca se poate.

Daca petitiile nu sunt semnate ori daca petitionarul nu specifica datele de identificare ale sale, acestea se vor clasa, potrivit OG nr.27/2002.

Cred ca se pot depune si online aceste sesizari , in caz contrar le puteti trimite prin posta cu confirmare de primire.
Si in cazul in care vreau sa plec cu demisia la zi,sunt obligati sa-mi plateasca zilele de concediu,daca eu nu mi le-am luat(lucrez din octombrie anul trecut)?

Perioada de preaviz am inteles ca acum este de 20 de zile,deci eu va trebui sa vin cele 20 de zile ca si pana acum,program normal,inclusiv sambata si duminica(mentionez ca lucrez 7 ore pe zi,fara zile libere,doar o data la 2 saptamani un week-end liber)

Eu chiar nu mai vreau sa lucrez acolo,ca este prea multa bataie de joc,mai ales ca de 1 Aprilie ne cheama inca 3 ore suplimentar in fiecare zi pana la Paste fara sa fiu platita sau sa mi se dea liber pentru acele ore suplimentare.Si vreau sa plec imediat dupa ziua de salariu,asta fiind in fiecare zi de 5 a lunii.
Daca se inceteaza raportul de munca, atunci zilele de CO neefectuate se compenseaza in bani la incetarea c.i.m.

Perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m., daca nu s-a incheiat act aditional la acestuia referitor la modificarea acesteia ..

Demisie la zi nu exista ... fie este vorba despre o demisie cu sau fara preaviz , fie este vorba despre incetarea c.i.m. cu acordul partilor-art.55 lit.b C.mun.

Alte discuții în legătură

Lucrat peste program, preaviz, demisie, consecinte daca nu se sta pana la capat in preaviz Minierocks Minierocks Buna ziua! Am probleme in cu patronii magazinului la care lucrez.Ne tin la lucru pe mine si pe colegi doua week-end-uri pe luna 14 ore sambata si 11 ore ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii.contract de munca.demisii cristina1502 cristina1502 Buna ziua.am lucrat 2 luni la un magazin alimentar,lucram in jur 51 de ore pe saptamna (de L-V-9ore iar S-5-6 ore) fara a mi se da liber sau ore platite in ... (vezi toată discuția)
Daca mi-am dat demisia mai iau banii pe concediu? nickoll nickoll pe data de 15.06 trebuia sa intru in concediu,dar astazi 11.06.mi-am dat demisia si as dori sa stiu daca asta are vreo urmare asupra platii ... (vezi toată discuția)