avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie sau a pleca pur si simplu ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie sau a pleca pur si simplu ?

Buna ziua,va cer sfatul ca habar n-am ce sa fac.
Firma unde lucrez se confrunta de mai multi ani cu urmatoarele : cand un angajat isi da demisia cu preaviz.."dispare" de fiecare data ceva si trebuiesc sa plateasca.Nu-si mai capata drepturile salariale ptr 15 zile astea, trebuie sa mergi sa faci scandal,sa ameninti cu ITM, cate si mai cate...ca intr-un final sa iei banutii pe zilele astea ce le lucrezi.
Eu sincer,prefer sa plec cu predarea inventarului dupa 1 zi de la primirea salariului sa nu avem probleme de genul .." a disparut aia,unde e":O ..si toata lumea stie povestea ca nimeni nu-si baga manuta.In prezent suntem 3 persoane in 2 locatii si doresc sa stiu cu ce articole imi poate desface CM ptr neprezentare la servici,cat este de grav si cu ce ma poate afecta in viitor.Doresc sa plec din tara.Mersi anticipat
Cel mai recent răspuns: mihaela2me , utilizator 19:46, 7 Decembrie 2010
Nu va afecteaza cu mare lucru daca nu stati in zilele de preaviz. Faceti o predare completa de inventar, ca sa nu poata disparea brusc nimic. In aceasi zi va inaintati demisia.
Chiar asa, ce se poate intampla daca decid sa nu ma mai prezint la locul de munca in cele 15 zile de preaviz?
Sunt pasibil de.. ce pedeapsa?
Ce inseamna "mare lucru" .. ptr ca nu are om care sa ma inlocuiasca ,plus ca eu cam plec de pe o zi pe alta.Nici macar nu sunt singura ce are cheia spatiului astuia ,ca sa nu amintim de ceea ce implica obligativitatea predarii unui inventar ,atata timp cat eu nu sunt gestionar si nici nu mi s-a retinut vreo garantie.Nu e discutabila chestia?Chiar trebuie demisie musai si neaparat?

Multumiri.
Cica acum s-au mai schimbat niste treburi si nu e obligatoriu preaviz,ca angajatorul nu mai are garantia ca iti faci treaba calumea etc
adamantium2010 a scris:

Chiar asa, ce se poate intampla daca decid sa nu ma mai prezint la locul de munca in cele 15 zile de preaviz?
Sunt pasibil de.. ce pedeapsa?

Angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.

mihaela2me a scris:

Cica acum s-au mai schimbat niste treburi si nu e obligatoriu preaviz,ca angajatorul nu mai are garantia ca iti faci treaba calumea etc

Nu s-a schimbat nimic inca ... exista doar un proiect de modificare a Codului Muncii , dar nu cred ca in acest sens.

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz robert25buc robert25buc Buna ziua, Am o singura intrebare legata de perioada de preaviz. Puteti sa imi spuneti daca la firma la care lucrez imi dau demisia din motive personale si ... (vezi toată discuția)
Demisie napoleonul napoleonul Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Demisie Gaijin82 Gaijin82 Buna ziua, Lucrez la o companie de aproximativ 1 an si 9 luni, doresc sa plec prin demisie (acord al ambelor parti) din cauza intarzierilor salariale de ... (vezi toată discuția)