avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua,

Lucrez la o companie de aproximativ 1 an si 9 luni, doresc sa plec prin demisie (acord al ambelor parti) din cauza intarzierilor salariale de aproximativ 2 luni. Cei de la noul loc de munca ma solicita cat mai repede iar cei de actualul loc de munca nu doresc sa ma lase sa plec fara cele 15 zile. I-as putea ataca in vreun fel ? Nu imi platesc salariul de 2 luni si nici sa ma lase sa plec, ce sa fac ?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:32, 5 Martie 2011
Daca mergeti prin acord nu mai este nevoie sa asteptati cele 15 zile.
Codul muncii prevede in art.79 alin (8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă. (in cazul dvs, angajatorul nu plateste salariul).
Nu vor sa ma lase sa plec fara 15 zile preaviz, are vreo legatura ca firma este in insolventa ? eu stiam ca atunci cand firma este in insolventa sunt obligati sa plateasca salariile la timp.
Gaijin82 a scris:

Nu vor sa ma lase sa plec fara 15 zile preaviz, are vreo legatura ca firma este in insolventa ? eu stiam ca atunci cand firma este in insolventa sunt obligati sa plateasca salariile la timp.


Nu exista nicio prevedere in acest sens ... daca firma este in insolventa inseamna ca are probeme financiare ...
Asa cum s-a mai scris , depuneti demisia in baza art.79 alin.8 C.mun. .. invocati neplata salariului. In acest caz nu se efectueaza preavizul.
Va multumesc pentru raspunsuri si timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Pot sa-mi dau demisia si sa nu stau in preaviz daca nu mi s-a dat salarul la timp? mirela.dionisie mirela.dionisie Buna ziua. Lucrez la un angajator care de citeva luni intirzie foarte mult plata salarului la timp. Intrucit am nevoie de bani mi-am cautat un alt job. Mi-am ... (vezi toată discuția)
Inplicatii juridice anidarius anidarius Sunt Director Economic, si de 2luni firma nu mi-a mai facut platile salariale. Ce implicatii juridice ar rezulta daca in cateva zile imi voi prezenta demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie sau art. 55 "b" ? Amalia78 Amalia78 Buna ziua! La firma la care sunt angajata din oct.2006 nu s-au mai dat salariile din luna iulie a anului curent . Din zi in zi suntem mintiti ca \"maine\" vom ... (vezi toată discuția)