avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua,

Lucrez la o companie de aproximativ 1 an si 9 luni, doresc sa plec prin demisie (acord al ambelor parti) din cauza intarzierilor salariale de aproximativ 2 luni. Cei de la noul loc de munca ma solicita cat mai repede iar cei de actualul loc de munca nu doresc sa ma lase sa plec fara cele 15 zile. I-as putea ataca in vreun fel ? Nu imi platesc salariul de 2 luni si nici sa ma lase sa plec, ce sa fac ?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:32, 5 Martie 2011
Dupa ce am vb cu cei de la firma si le-am spus ce am invatat de la dumneavoastra ( m-au vazut ca sunt citi acum), mi-au spus mai nou ca ma lasa sa plec dar nu imi dau banii cuveniti (salariul pe 2 luni), spunandu-mi ca imi voi primii creantele salariale cand vor avea, si ca prioritari sunt oamenii ramasi in firma si dupa aceea eu.

Cum pot sa-mi recuperez banii ?
Nu exista prioritati in ceea ce priveste plata salariilor , atat dvs cat si cei care raman aveti aceleasi drepturi ... pentru neplata salariilor va puteti adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa-mi dau demisia si sa nu stau in preaviz daca nu mi s-a dat salarul la timp? mirela.dionisie mirela.dionisie Buna ziua. Lucrez la un angajator care de citeva luni intirzie foarte mult plata salarului la timp. Intrucit am nevoie de bani mi-am cautat un alt job. Mi-am ... (vezi toată discuția)
Inplicatii juridice anidarius anidarius Sunt Director Economic, si de 2luni firma nu mi-a mai facut platile salariale. Ce implicatii juridice ar rezulta daca in cateva zile imi voi prezenta demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie sau art. 55 "b" ? Amalia78 Amalia78 Buna ziua! La firma la care sunt angajata din oct.2006 nu s-au mai dat salariile din luna iulie a anului curent . Din zi in zi suntem mintiti ca \"maine\" vom ... (vezi toată discuția)