avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer drept proprietate teren agricol arendat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer drept proprietate teren agricol arendat

Bună seara!

Aș aprecia foarte mult dacă ați putea să îmi detaliați care sunt pașii de urmat în situația de mai jos:
1. Bunicul deține un teren agricol extravilan de 2 ha, în mediul rural, pe care îl are în arendă.
2. Bunicul dorește să îl dea mamei, iar mama dorește să îl lase fiicei, fără a mai trece prin ea. Bunicul este de acord cu acest lucru.

Întrebări:
1. Ce act trebuie încheiat (vânz-cump sau donație) pentru un plus de siguranță pe viitor?
2. Care este lista de documente necesare? / Unde găsesc lista de documente necesare realizării acestui demers?
3. Care este costul total aproximat al întregului proces de transfer al dreptului de proprietate asupra terenului - de la bunic la nepoată? (măcar niște limite realiste: de la 3 lei până la 10 lei)

Vă mulțumesc!
Un week-end fain!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:14, 29 Mai 2020
1. Vanzare sau donație. Ambele sunt la fel de sigure.
2. Va adresați unui birou notarial.
3. La vânzare depinde de pret, la donație depinde de evaluarea bunului, în funcție de zona și categoria de folosință. Va adresați unui birou notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie zsuzsa78 zsuzsa78 Buna, daca poate sa-mi spuna cineva cca cat ma costa la notar transcrierea unui teren intravilan, de 0.100 HA, dat in donatie de catre bunica. Multumesc, ... (vezi toată discuția)
Drept asupra unui teren ContSters175859 ContSters175859 Buna seara. . .Locuiesc in Baia Mare. Tatal meu, fiind despartit de mama, a locuit in Galati, unde a si decedat in 1999. Inainte de deces, a donat toate ... (vezi toată discuția)
Mama decedata inaintea bunicului, bunica in viata, nepoata mosteneste? Lu-Ann Lu-Ann Buna ziua Mama mea a decedat in 2003,divortata, singurul copil fiind eu. Dupa deces, am dezbatut succesiunea-un apartament, ca singur mostenitor, in prezent ... (vezi toată discuția)