avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

CHKa, din bun simt, poate evitati discutiile politice. Nici astialati nu-s cu nimic mai buni.

Din p.d.v. IT, sistemul a fost gandit pe vapor si implementat la misto.
Va spuneam.de dr. Vlad Ciurea acum câteva zile.
Aveti aici ascunderea virusului in creier conform teoriei sale.

,,Care este este riscul de accident vascular cerebral ori de degradare cerebrală după infectare cu SARS-CoV-2. Ce spune un medic neurochirurg "

,,Sunt două căi prin care virusul ajunge în creier – calea hematogenă, prin plămâni, a trecut în alveole, din capilarele alveolare în sânge şi ajunge în creier; sau prin cea de-a doua cale – aerian, prin nas se duce exact în bulbii olfactivi şi ajunge direct în mijlocul creierului, din cauza asta ai dispariţie de miros, iar lângă centrii mirosului sunt centrii gustului. Dacă aţi observat, am văzut şi eu la diferite persoane, că aceasta a fost persistentă – trei luni, şase luni – şi odată cu ameliorarea stării generale a revenit şi gustul şi mirosul."

,,Eu n-am avut pierdere nici de gust, nici de miros, m-am şi mirat. Mi s-a spus, „«Ştiţi, dumneavoastră aţi purtat mască 24 de ore din 24, de acceea aţi fost mai protejat şi de aceea virusul nu v-a atacat pe linie aerogenă»,” a spus Vlad Ciurea la Digi24."

[ link extern ]

Dr. Vlad Ciurea a purtat masca cu atenție 24 din 24 de ore dar nu a precizat ce fel de masca.

Eu de câteva luni folosesc masca de protecţie puternica tocmai ca aveam dubii cu mastile normale chirurgicale.
Stiti ca sustin de mult timp.necesitatea de a se purta masti de.protectie puternica și nu degeaba am tot spus.

A zis și în urma cu câteva luni același lucru dar nu cred ca v-am spus.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2021
@BX , poate in numele aceluiasi “ bun simt “ , imi permiteti sa am si eu , ca orice cetatean , o parere ? E doar a mea , nu o impun nimanui , remarcam doar o atitudine duplicitara . Nu cred ca aveti un exemplu in care am ridicat osanale “ celorlalti “ . Si - in general - , n-ar fi rau sa nu mai dati lectii nimanui , combateti daca doriti ideea , sau ignorati , sau dati un thumb-down , dar cam atat .
,,Israelul relaxează carantina, în pofida numărului mare de infecţii / A fost anulată restricţia deplasărilor în afara unei raze de 1 kilometru de domiciliu"

,,Conform site-ului Our World in Data, Israelul înregistrează cel mai mare număr de noi infecţii la 1 milion de cetăţeni, chiar dacă a vaccinat mai mulţi oameni decât orice altă ţară din lume."

Vaccinarea nu a avut efecte imediate, aşa cum se aştepta, probabil din cauza unei variante mai agresive de COVID-19, care a apărut în Marea Britanie, presupun experţi locali."

[ link extern ]

Varianta cu deplasarea pe o raza de 1 km nu putea fi eficienta decat dacă erau cartiere sau districte care sa nu aiba deloc infectați și nu ar fi putut fi eficienta decat pe zona fix determinata cum ar fi un cartier în București și de unde sa nu se mai iasă.
Orice ieșire face ineficienta masura restrictiva dacă s-ar fi urmărit protejarea unor zone.
,,Israel nu va ajunge la o „imunitate de turmă”,, chiar dacă toată populaţia adultă va fi vaccinată. Care este motivul"

Este puţin probabil ca Israelul să atingă „imunitatea de turmă”, chiar dacă toţi adulţii vor fi inoculaţi, relatează Bloomberg. Motivul invocat de oficialii din Israel este faptul că nu există, în prezent, niciun vaccin care să fie aprobat pentru copii.

„În momentul în care avem 2,5 milioane de copii care nu pot fi vaccinaţi, probabil că nu vom ajunge la imunitate, chiar dacă întreaga populaţie va fi vaccinată”, a spus Sharon Alroy-Preis, în cadrul unei reuniuni a comisiei parlamentare."

[ link extern ] /

Eu cred ca la .israelieni le scapa un lucru.
Oricum, se vor infecta multi si este irelevant ca nu se va vaccina populatia israelian în proporție de 100% sau in alta cota.
Cei mici nu au probleme cu noul.coronavirus in afara de faptul ca ei îl transmit foarte ușor.
Ei.se vor imuniza natural.

După parerea mea, Israel va ajunge la.imunitatea de turma chiar în.lipsa unui vaccin pentru minori.

Singura mea nedumerire se refera la întrebarea, care este durata de timp cat se va mai plimba virusul in cadrul populatiei imunizate în Israel?.

In România au mai apărut doua cazuri de infectare cu tulpina britanică dar nu am inteles unde...
Nimic surprinzător...

[ link extern ]

Ar fi bine sa evitam tulpina sud-africană și cea braziliana.
Astea nu au cum.sa apara singure și par sa creeze probleme mai mari decât tulpina britanică.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)