avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transmitere jumătate din proprietate de la unul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transmitere jumătate din proprietate de la unul dintre parinti

Buna seara! Se poate ca mama sa imi treaca la nume 50% din imobil, fără ca tata sa fie de acord, sau fără a sti de asta? Tin sa menționez ca e pe numele amândurora parinti, dar mami doreste sa imi dea mie partea ei, iar tata nu ... Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
Czikaalexandra98, utilizator
Poate, dar înainte, trebuie ca părinții să încheie un act de partaj.
Bunurile comune ale soților sunt deținute în devălmășie. Adică sunt comune, dar fără ca fiecare sot să aibă o cotă determinată legal.
De aceea, prin partaj, se stabilește partea fiecărui soț.
Buna, pai ei inca nu au făcut partaj, au divorțat si el a plecat de acasă. Si acum mami vrea sa imi dea aia 50% a ei, mie.... si el mai departe sa se judece cu mine ....
Pentru ca el initial a zis ca vrea o suma de bani, iar pe urma a zis ca da el. Dar eu nu vreau sa renunț la apartament, adică nu vreau sa o las pe mami. Si atunci ne-am gândit sa imi dea mie mami 50% mie si el sa se judece cu mine mai departe .
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2020
gi-jane2, moderator
Buna seara,
Mama sa solicite partajul ininstanta si sa solicite si iesirea din indiviziune cu atribuirea bunului catre ea si plata sultei.
Dupa ce se finalizeaza dosarul poate sa va vanda tot dar va trebui sa platiti tatalui sulta.
Doamna poate sa va doneze dar sulta tot trebuie platita.
Va mulțumesc frumos!
Fără partaj nu are ce sa va dea.
Mama nu deține niciun act de proprietate pentru jumătatea ei.

Alte discuții în legătură

Tatăl dorește sa ne doneze partea care i se cuvine fără a trecere prin etapa partajului după divorț. cum se procedează? andr33amihaela andr33amihaela Buna ziua . Tatăl meu dorește sa ne doneze , mie și fratelui meu , partea care i se cuvine in urma mariajului avut cu mama . Au divorțat anul acesta , dar ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Bună seara! se dezbate succesiunea după tată in instanță ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Bună seara! Se dezbate succesiunea după tată in instanță deoarece nu ne putem înțelege. Este vorba despre mama si doi copii. Sau hotarit cotele ... (vezi toată discuția)