avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Viza de flotan, riscuri pentru proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Viza de flotan, riscuri pentru proprietar

Urmeaza sa inchiriez legal (cu contract nu prin notar, dar declarat la finante) o locuinta unor pensionari si a copilului lor. Inainte de a incheia contractul mi-a solicitat daca le pot face viza de flotant. Ca proprietar la ce riscuri ma expun oferindu-le viza de flotant, iar ei cu viza de flotant ce beneficii au asupra locuintei mele.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:51, 31 Mai 2020
Nu mai exista obligativitatea in sarcina locatorului sa inregistreze la ANAF contractele de locatiune
Prin acordarea vizei de flotant locatarii nu obtin drepturi asupra spatiului cu destinatia delocuinta proprietatea dv .ci strict dreptul de domiciliu provizoriu
Puteti avea neplaceri in situatia in care in perioada asumata in contract apar situatii neprevazute=neachitare utilitati +chirie,etc,intentionati sa reziliati contractul si locatarii pot invoca termenul contractual asumat
Atentie sporita la clauzele pe care le consemnati in contract

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa viza flotant AGeorge AGeorge Buna seara, In cazul in care proprietarul unui apartament le permite unor membri ai familiei/rude sa locuiasca acolo dar acestia nu au viza de flotant, cum ... (vezi toată discuția)
Viza flotant pt spatiu comun darkrider darkrider Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema. Undeva la ultimul etaj al unui bloc exista un apartament care are regim juridic de spatiu comun. Intr-o ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ELuminita ELuminita Buna ziua, Am un apartament mobilat de 2 camere pe care vreau sa-l inchiriez la niste studenti pe 6 luni. Am inteles ca trebuie sa fac un contract la ... (vezi toată discuția)