Mi s-a inscenat ceva pentru obtinerea de efecte disciplinare si batjocorire, asta zice si codul penal ca e calomnia, dar in hartie procurorul face pledoarie ca nu mai e incriminata.
Trebuie sa stiu foarte sigur daca calomnia este incriminata sau nu, pentru ca acuzatia de favorizare a infractorului si neglijenta in serviciu este iminenta. O sa intreb pe toata lumea, deocamdata chiar si procurorul zice ca legea e ambigua (nu stiu de ce).
Din hartia de la parchet:
art. 62 alineatul 3 din legea 24/2000 privind tehnica legislativa "abrogarea unei dispozitii sau a unui act normativ are caracter definitiv", mentionand ca asupra abrogarii nu se poate reveni nici direct si nici indirect, pe calea unei decizii de neconstitutionalitate.
Codul penal e act normativ sau dispozititie? E important sa stiu ce valoare are constitutia Romaniei, sau Curtea Constitutionala?
P.S. fac referire la textul in sine prezent in forumul ce-l voi puncta prin link si comentariul care indica faptul ca daca a fost declarata neconstitutionala dupa, a fost neconstitutionala si inainte de a se adopta (logic nu?), in concluzie, o eroare.
[ link extern ]