avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plangere penala impotriva bancii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plangere penala impotriva bancii

Am depus o plangere penala pentru constatarea infractiunii de abuz in serviciu si inselaciune impotriva unei banci, deoarece banca a modificat clauzele contractuale unilateral - fapt care mi-a adus mari prejudicii (si fac obiectul unui proces civil separat). Sustin aceasta plangere cu acte si inscrisuri din care se poate vedea refuzul bancii timp de un an de zile, de a-mi oferi informatii referitoare la creditul meu de credit: refuzul comunicarii formulei de calcul a dobanzii, refuzul miscorarii ratei (dobanda este variabila) atunci cand LIBOR a scazut etc. Din cauza abuzurilor lor, am ramas in urma cu 2 rate si mi-e teama ca voi raman si cu a treia (rata a ajuns cat salariul)
Intrebarea mea este, ce poate face banca in acest caz? Sunt permanent amenintat la telefon cu executare silita, sunt agresat telefonic la orice ora din zi, chiar daca am cerut ca orice dialog sa se poarte numai in scris. In plus nu pot contacta nici o persoana abilitata de la sediul Central al bancii pentru a obtine raspunsurile dorite. Se pot razbuna executandu-mi casa? Mentionez ca creditul contractat a fost unul de refinantare.
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 10:03, 16 Decembrie 2009
nu cred ca era cazul sa se ajunga la plangerea penala, pt ca nu este intemeiata. mi-e teama ca in situatia descrisa de dvs sa nu se intoarca banca cu plangere pt calomnie ...
nu cred ca este vorba despre inselaciune, atata timp cat dvs nu ati semnat nici o modificare la contract si nici de abuz in serviciu.

pentru faptul ca nu a fost respectat contractul partea care cade in culpa plateste penalizari/despagubiri celeilalte parti. cred ca este vorba despre acordul tacit privind modificarea dobanzii, care este prevazut in majoritatea contractelor de credit.

cred ca trebuie sa studiati mai atent conditiile stipulate in contractul de credit si obligatiile partilor.

da, in caz de neplata se poate ajunge la executarea silita chiar si a casei dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare 2% plus alexteo alexteo Buna seara am un credit de nevoi personale cu ipoteca in urmatoarele conditii: moneda CHF; dobanda: variabila, calculata in functie indicele de referinta si ... (vezi toată discuția)
Actualizarea contractelor de credit aflate in derulare conform oug nr. 50/2010 bogdanr bogdanr Actualizarea contractelor de credit Bancpost aflate in derulare conform OUG nr. 50/2010 Iata principalele modificari care vor fi aduse contractului ... (vezi toată discuția)
Banca isi rezerva dreptul sa modifice dobanda catalinn008 catalinn008 Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un credit contractat la OTP in 2006. Modul de calcul al dobanzii inscris in contract este LIBOR + 5,5%. LIBOR a ... (vezi toată discuția)