avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestre copil la Pfa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestre copil la Pfa

Buna ziua, am un Pfa din 2013 pt care pana acum am platit doar Cass si Impozit, avand venituri nete sub plafon, nefiind obligata sa platesc si Cas. Acum sunt insarcinata si ar trebui sa nasc in luna noiembrie. Pt anul 2019 inca nu am depus Declaratia Unica si ma intereseaza daca:
- se iau in calcul pentru indemnizatie inclusiv veniturile din 2020 sau doar din 2019, fiind an incheiat doar 2019?
- Cas se plateste la plafon de salariu mediu sau la valoarea incasata real? De ex., daca am incasat 40.000 lei in 2019, platesc 25% pt cei 40.000 lei sau doar pe 26.600 cat e venitul mediu pe economie?
- daca se iau in calcul si veniturile din 2020, cum se calculeaza avand in vedere ca se va depune doar estimativul pe 2020?

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Declaratia unica pentru 2018 Margacc Margacc Buna ziua, Sunt PFA si incerc sa imi completez declaratia unica. Am cateva nelamuriri pentru care va rog sa ma ajutati. In declaratia unica completata in ... (vezi toată discuția)
Plafon 2019 venituri independente Bogdan19891989 Bogdan19891989 Buna seara! Care este plafonul pentru anul 2019 sub care trebuie sa ma incadrez din punct de vedere al veniturilor independente pentru a nu fi nevoit sa depun ... (vezi toată discuția)
Cas si cass activitati independente (limite, scutiri) dona77 dona77 Buna seara, Pentru activitati independente (profesii liberale), as avea nevoie, din practica, de cateva clarificari/confirmari privind CAS si CASS datorate, ... (vezi toată discuția)