avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Valoare contract de închiriere nedeclarat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Valoare contract de închiriere nedeclarat

Bună ziua
Are valoare un contract de închiriere nedeclarat de proprietar la fisc, finanțe?
Din moment ce amândoi suntem de acord cu niste lucruri și semnam pentru asta m-ar proteja ca chiriași de unele abuzuri?
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2020
Nick949494, utilizator
Bună ziua,

Nu mai exista obligația de a înregistra contractul de închiriere la ANAF, însă aveți obligația de a depune declarația unica pentru estimarea veniturilor realizate în baza căreia veți achita taxele către Anaf.

Totuși, dacă nu ati încheiat contractul de închiriere în fața unui notar, trebuie știut că înregistrarea acestuia la ANAF îi conferă calitatea de titlu executoriu conform art. 1798 din Codul Civil, astfel încât îți va fi mult mai ușor de recuperat banii în eventualitatea întâmpinarii unei situații de genul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca si chirias(persoana juridica) trebuie sa inregistrez contractul ... andreea_lazar andreea_lazar Ca si chirias(persoana juridica) trebuie sa inregistrez contractul de chirie a spatiului pentru un magazin la Anaf? Multumesc. (vezi toată discuția)
De cand e contractul de inchirere titlu executoriu? alinaione alinaione buna ziua. am un contract de inchiriere facut cu niste chiriasi care nu plaresc chiria. contractul e inregistrat la fisc si e facut in martie 2012. In 2014 am ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere - titlu executoriu virgo19 virgo19 Buna ziua, Am citit undeva ca, conform NCPC, contractul de inchiriere inregistrat la anaf constituie titlu executoriu. Vreau sa stiu daca este adevarat. Am ... (vezi toată discuția)